avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am o intrebare legata de popriri. Poate fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am o intrebare legata de popriri. Poate fi poprita ...

Buna ziua!
Am o intrebare legata de popriri.
Poate fi poprita plata catre angajat a cheltuielile de transport si cazare efectuate de acesta in timpul delegatiilor in interes de serviciu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: julius6 , utilizator 02:28, 26 Septembrie 2022
In calitate de salariat la o firma la care nu sunt administrator fac cheltuieli cu transportul si cazarea in delegatie in interes de serviciu, Angajatorul imi deconteaza aceste cheltuieli facute de mine si imi vireaza banii in contul deschis la Raiffensen Bank, cont pe care este infiintata o poprire de catre ANAF. Raiffeisen Bank refuza sa-mi elibereze aceste sume de bani. Eu am intrebat daca banca poate popri aceste sume iar dv. ati raspuns ca poate popri aceste sume numai daca sunt administrator la firma respectiva. Eu v-am spus ca nu sunt administrator si v-am rugat sa-mi spuneti ce articole legislative ma ajuta sa demonstrez acestei banci ca face un abuz in cazul meu.
Multumesc!
Vi s-a comunicat actul în baza caruia se face poprirea?

ANAF-ul trebuia sa va comunice actul de înființare a popririi .
Cu tot respectul, cred ca discutia nu va duce la un rezultat. Detaliile pe care vi le-am dat sunt suficiente pentru a primi un raspuns la biata mea intrebare. Eu nu stiu cum functioneaza forumurile si ce sarcini au cei care le administreaza asa ca daca trebuie sa ma opresc,.......... ma opresc.
Oricum, va multumesc sincer pentru raspunsurile date si intrebarile pe care mi le-ati pus!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai comod e sa luati avans spre decontare cash sau sa aveti cardul firmei, altfel.. cu banca nu o scoateti la capat.

inteleg ca dvs ati cheltuit niste bani de la dvs si acum, o data ce angajatorul vi i-a returnat, banca nu vi-i elibereaza.
Ce puteti face e sa faceti contestatie la executare, e simgura varianta, dar personal nu cred ca veti castiga ca nu e venit salarial.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu corbeamiky177@gmail.com corbeamiky177@gmail.com Bună ziua ,soțul meu are poprire pe salariu la două bănci Pireus si Banc Post,a primit în contul de salariu de la Raiffeisen bank banii pentru voucher de ... (vezi toată discuția)
Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)