avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... salut tuturor as avea o intrebare adresata expertilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

salut tuturor as avea o intrebare adresata expertilor in domeniu.sant ...

salut tuturor as avea o intrebare adresata expertilor in domeniu.sant comostenitor impreuna cu o sora si 2 nepoti din partea unui frate decedat anterior.succesiunea a fost incheiata in instanta unde comostenitori sant in diviziune cu parti egale.recent a decedat si sora mea urmand ca partea detinuta sa revina celor 2 copii ai dansei.cum se poate ca un comostenitor respectiv sora decedata sa fie inlocuita in hotararea judecatoreasca ce stabileste cotele comostenitorilor egale sa fie inlocuita cu copii dansei?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cochintu , utilizator 17:33, 30 Septembrie 2022
Nu se poate vor trebui sa dezbata succesiunea la notar după defuncta mama.


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu se poate vor trebui sa dezbata succesiunea la notar după defuncta mama.

Va salut si multumesc pentru informatie.sa înțeleg ca va trebui sa încheiem o alta succesiune la notar? Deși avem deja o hotărâre judecătorească ce stabilesc comostenitorii cu cota aferentă actualmente unul dintre aceștia fiind decedat.Cine ar trebui sa meargă la notariat cei care sant interesați ca sa fie trecuți in succesiune?Cine trebuie ca sa plătească taxele și comisioanele notarului adică cine este normal ca sa facă asta?Aveti cunoștința daca in primele 6 luni după decesul unui comostenitor taxa notariala este ceva mai mică sau eventual gratuită ca in cazul in care se încheie o succesiune normala? Tot ca in cazul unei succesiuni normale încheiata la notariat trebuie sa se prezinte toți comostenitorii?va întreb pentru ca succesiunea prin hotărâre judecătorească sa făcut pentru ca dorind ca sa o încheiem la notariat nu sa putut face deoarece unul dintre comostenitori nu se putea prezenta fiind plecat din țara.va multumesc din nou anticipat
La notariat se prezintă doar copii defunctei ,tot ei.platesc taxele notariale în funcție de valoarea bunurilor moștenite.Daca succesiunea se dezbate în termen de 2 ani de la deces nu se mai plătește impozitul către stat,impozit separat de onorariul notarului.Sa meargă la un notar și sa discute,e cel mai simplu..
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
am inteles.inca odata va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament offsetman offsetman pot face succesiunea in legatura cu o garsoniera? sora mea a murit si trebuie sa fac succesiunea. ce trebuie sa fac? si cat ma costa? (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Buna ziua ,in urma decesului unei matusi(sora tatei ,care este decedat) am devenit posibil mostenitoare.Aceasta sora a tatei nu a avut copii,sotul ei decedand ... (vezi toată discuția)
Testament olllly87 olllly87 Buna seara . Am o cunostinta de vrea sa imi faca un testament. Problemele ar fi mai multe si o sa incerc sa le expun pe rand. Persoana de vrea sa imi faca ... (vezi toată discuția)