Buna seara!
Am hotarare definitiva de divort in care tutela este comuna cu domiciliul minorului la mine. De curand am achizitionat un apartament si vreau atat eu cat si minorul sa ne schimbam domiciliul. Cum trebuie sa procedez? Care sunt pasii?
Din motive obiective am nevoie de acest lucru. ca sa va dau un exemplu, Politia a fost cea care mi-a spus "cum doamna sa intervenim daca dvs nu respectati hotararea judecatoreasca?".
Teoretic pot sa-mi schimb domiciliul unde vreau eu, atat eu cat si copilul, asa imi spune toata lumea. Practic daca am nevoie de ceva nu intervine nimeni pt ca nu respect hotararea judecatoreasca.
Spuneti le politistilor ca legea e aceeasi si se aplica la fel peste tot. Adica am dreptul la protectia politiei doar daca iau bataie in Bucuresti, daca sunt pe la Brasov si o incasez nu intervin? Sau daca copilul e la liceu in alta localitate la fel nu intervin? Pe bune?
Nu aveti ce sa cautati in instanta caci nu disputati niciun drept litigios. Domiciliul copilului este la mama si punct.
În plus, polițiștii acționează la fel.
Nu exista schimbări juridice care sa ii împiedice ca sa intervină în caz de necesitate.
Oricum ar fi ei acționează la fel.
Și dacă ați locui la hotel 60 de zile tot la fel ar fi dpv juridic.
c123456
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Discutati cu un avocat, depinde de ce zice hotararea, ce situatii intampinati, poate trebuie doar o cerere de lamurire hotarare (daca se mai poate face). Schimbarea domiciliului copilului este conditionata de acordul ambilor parinti. Ar trebui ca celalalt parinte sa dea o declaratie la notar prin care isi da acordul cu privire la schimbarea domiciliului, adica sa aveti un document care arata ca celalalt parinte si-a dat acordul.