avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Ca societate dorim sa montam panouri fotovoltaice pe ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Ca societate dorim sa montam panouri fotovoltaice pe terenul ...

Ca societate dorim sa montam panouri fotovoltaice pe terenul societatii, nu pe cladire, cu o putere mica, sub 100kw, in vederea alimentarii proprii cu energie electrica, urmand a deveni prosumatori, Ne este necesara autorizatie de construire?
Cel mai recent răspuns: contabilitate dovis.ro , utilizator 13:02, 5 Octombrie 2022
Buna ziua,

Conform legii, astfel de sisteme se pot executa fara autorizatie de construire, indiferent daca ele sunt instalate pe claidiri sau pe sol.

Potrivit Art. 11 din Legea nr. 50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
(7)Se pot executa fără autorizaţie de construire:
f)montarea pe clădiri, anexe gospodăreşti şi pe sol a sistemelor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice de către prosumatori aşa cum sunt ei definiţi la art. 2 lit. x1) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau a panourilor solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde pentru consumul casnic, cu înştiinţarea prealabilă a autorităţilor administraţiei publice locale şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. Sistemele fotovoltaice şi/sau panourile solare vor fi susţinute de o structură formată din elemente constructive capabile să asigure stabilitatea întregului ansamblu şi să preia încărcările rezultate din greutatea proprie a acesteia şi a panourilor, precum şi cele rezultate din acţiunea vântului şi a depunerilor de zăpadă.

Totusi, va recomand sa anuntati administratia locala cu privire la instalarea acestor sisteme pentru a evita orice eventuale neintelegeri pe viitor.

Pentru eventuale lamuriri legate de acest subiect pe viitor, nu ezitati sa ma contactati.

O zi frumoasa!

Av. Samuel Micula
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
Cabinet de Avocat, Avocat
Buna ziua .
Aceeasi speta am avut-o si eu . Solicitati de la primarie un certificat de urbanism si vedeti exact ce avize sunt necesare, daca este nevoie de autorizatie de construire sau nu . In cazul nostru nu a fost nevoie de autorizatie de construire dar investitia trebuie notificata obligatoriu catre Agentia pentru protectia Mediului .
Multumim pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru instalare panouri fotovoltaice si pictare pereti? alexgorea alexgorea Ce cod CAEN imi trebuie pentru infiintarea unei firme ce se va ocupa de instalarea panourilor fotovoltaice si a boilerelor pe baza de lumina soarelui, iar ca ... (vezi toată discuția)
Panouri solare - finantare miclea miclea as dori sa stiu cum functioneaza finantiarea cu panouri solare ,si pe cat timp statul roman ma remburseaza daca montez panouri solare (vezi toată discuția)