avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii ...

Buna seara.
Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii 1966. Gardul dinspre strada este construit pe soclu din beton, cu stalpi din beton, restructurati de noi, fara sa le modificam pozitia. Acum cativa ani - prin 2015 , mai precis, vecinii nostri si-au construit casa noua cu etaj, demoland casa veche, care , sigur, era imprejmuita si granituita corect cu casa noastra (bineinteles, cu multiple ferestre pe spatele casei si implicit cu vedere in curtea noastra) si, in completare, si-au construit garajul pe razor, stirbind jumatate din latimea stalpului de beton, (pe toata inaltimea ) al gardului nostru. (Mentionez ca la momentul cand ei au construit, noi nu locuiam aici, nefiind nici dezbatuta mostenirea cu fratii mei). Nu mai vorbesc de faptul ca au distrus flori, au taiat pomi, au lasat pe ternul nostru un dezastru: sistemul pluvial al garajului lor este compus dintr-un burlan care coboara pe peretele garajului, se sprijina pe stalpul gardului meu si continua catre santul de pe strada. Atunci cand i-am intrebat despre acordul pe care nu l-au cerut, sa construiasca in felul descris, au spus ca ,,au vrut sa indrepte terenul, fiindca razorul era stramb": perfect de acord, dar ce-au avut cu stalpul gardului meu, care se afla in acel loc din anii 1970?! Ca sa indreptam razorul, ar trebui ca eu sa-mi mut hotarul si sa-mi construiesc un alt stalp de gard la 60 cm de peretele garajului lor?! In plus de atat, si in gradina au ocupat razorul, construindu-si grajd si nu stiu ce alte magazii.
Intrebare/i:
1. Este normal si legal felul.in care au construit?
2. Daca eu inlatur de pe stalpul meu de gard acel burlan de scurgere, sunt raspunzatoare in fata vreunei legi?
3. Daca ii actionez in instanta, am sanse sa mi se faca,dreptate?
Intreb si eu, fiindca Doamna proprietar este ( fosta delicventa - cu pedeapsa la locul de munca pe vremea impuscatului), actualmente mare functionar de Primarie, mai precis Inspector la Taxe si impozite.
Eram candva cinvinsa ca aveam sa-i las in pace, sa-mi vad de ale mele, insa se pare ca nu prea au loc de mine si tot cauta nod in papura - periodic, ca si cand - zidurile existente pe razor si care le apartin, nu mi-ar aminti in fiecare zi despre cat sunt ei de oameni si cat spirit civic ii anima.
Astept cu mare interes raspunsuri, idei, propuneri, intrebari.
Va multumesc


Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
Rodica N, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. am mostenit casa parintilor mei, construita in anii ... Rodica N Rodica N Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii 1966. Gardul dinspre strada este construit pe soclu din beton, cu stalpi din beton, ... (vezi toată discuția)
Inaltare curtea casei miriam2014 miriam2014 Buna ziua, am inaltat curtea casei pentru a o aduce la nivelul strazii si a impiedica astfel scurgerea apei din strada in curte. Acum, vecinul din dreapta ma ... (vezi toată discuția)
Chirie garaj mircea.horia mircea.horia Pe scurt iata care este povestea; Incepand cu anul 1999 locuiesc intr-o casa proprietate ILL, unde pe langa contractul de inchiriere al casei exista si o fisa ... (vezi toată discuția)