avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care sunt noile legi privind incheierea concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care sunt noile legi privind incheierea concediului de crestere ...

care sunt noile legi privind incheierea concediului de crestere copil?
care sunt conditiile privind intoarcerea la job?
cu cat timp inainte trebuie anuntat angajatorul, inainte de a te intoarce?
pana la ce varsta a copilului poti sa ramai in concediul de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 6 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revena la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa-i ofere un alt loc de munca echivalent ....

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. notificarea din partea salariatului privind reluarea activităţii trebuie făcută cu cel puţin 30 de zile înainte de revenirea efectivă la muncă.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! un angajator are dreptul să te angajeze după concediu ... Nicoketa1986 Nicoketa1986 Bună ziua ! Un angajator are dreptul să te angajeze după concediu CC in altă funcție,ore mai puține și salariu mai mic față de ce a fost inaintea ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale intoarcere din concediu de crestere si ingrijire ... HRBP HRBP Drepturi salariale intoarcere din concediu de crestere si ingrijire copil: Unei angajate, care a fost in concediu de crestere si ingrijire copil, si care a ... (vezi toată discuția)