avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii - SSM este necesara la firme mici?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii - SSM este necesara la firme mici?

Protectia muncii - SSM

Buna ziua,
Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este necesar sa contractez un serviciu de SSM extern neaparat ?..
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
DEVEXPERTS, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:36, 6 Februarie 2023
Buna ziua!
Sunteti obligat sa aveti contract cu o firma de servicii PSI-SSM si cu un cabinet de medicina muncii.
Nu aveti 9 angajati, nu trebuie sa aveti lucrator desemnat cu activitati ssm, nu trebuie sa infiintati SIPP sau sa contactati un SEPP. Va autoinstruiti. Gasiti legislatia pe internet.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Angajarea, inclusiv a dvs. se poate face in baza unei fise de aptitudine emisa de un medic specialist de medicina muncii avand in vedere riscurile profesionale identificate si evaluate pentru locul de munca pe care se doreste angajarea.
Buna ziua,
Daca angajatul meu isi desfasoara activitatea la domiciului sau am nevoie de PSI/SSM?
Instruirea ssm si psi-su este obligatorie chiar daca activitatea se desfasoara la domiciliu.
Domnule Popa Gheorghe, multumim pentru raspuns. Dar nu prea inteleg pe deplin raspunsul.
In conditiile in care administratorul firmei este si angajatul (nu mai exista alti angajati), dar administartorul nu are nici un studiu/curs in privinta protectiei muncii cum poate sa isi faca instructajul legal?
In cazul citat de mine mai este sau nu nevoie de SSM?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
TECHAndrei, utilizator

Alte discuții în legătură

Ssm, psi microintreprindere TeoTea TeoTea Buna ziua! Pentru o societate cu 2 angajati, activitate desfasurata la birou,prelucrare date , la sediul social al societatii, ce obligatii sunt din punct ... (vezi toată discuția)
Ssm, psi la srl cod caen 4711 pentru administrator buna seara, ... andreeaschlaepfer andreeaschlaepfer SSM, PSI la SRL cod caen 4711 pentru Administrator Buna seara, Pentru un SRL (magazin alimentar) cu cod caen 4711 - comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Pfa fara angajat are obligatia platii ssm si protectia muncii? denisa-m denisa-m Buna ziua! detin o mercerie ca si pfa . pana in decembrie 2019 am avut o angajata pentru care am platit ssm si protectia muncii. de la 1 ianuarie 2020 , am ... (vezi toată discuția)