avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii - SSM este necesara la firme mici?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii - SSM este necesara la firme mici?

Protectia muncii - SSM

Buna ziua,
Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este necesar sa contractez un serviciu de SSM extern neaparat ?..
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
DEVEXPERTS, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:36, 6 Februarie 2023
Administratorul firmei se autoinstruieste si preia activitatile legate de ssm pentru a respecta prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Angajatorul poate urma un curs de pregatire in domeniul ssm de 40 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm, psi microintreprindere TeoTea TeoTea Buna ziua! Pentru o societate cu 2 angajati, activitate desfasurata la birou,prelucrare date , la sediul social al societatii, ce obligatii sunt din punct ... (vezi toată discuția)
Ssm, psi la srl cod caen 4711 pentru administrator buna seara, ... andreeaschlaepfer andreeaschlaepfer SSM, PSI la SRL cod caen 4711 pentru Administrator Buna seara, Pentru un SRL (magazin alimentar) cu cod caen 4711 - comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Pfa fara angajat are obligatia platii ssm si protectia muncii? denisa-m denisa-m Buna ziua! detin o mercerie ca si pfa . pana in decembrie 2019 am avut o angajata pentru care am platit ssm si protectia muncii. de la 1 ianuarie 2020 , am ... (vezi toată discuția)