avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În această seară, la ora 22,30!!!, doi polițiști ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În această seară, la ora 22,30!!!, doi polițiști de la Poliția Locală au venit ...

Bună seara !
În această seară , 06 octombrie , la ora 22,30 !! , doi polițiști de la Poliția Locală au venit la domiciliul meu , să predea un proces verbal scris în data de 13 septembrie. Amenda( pentru parcare neregulamentară ) este pe numele meu , mașina menționată în procesul verbal este pe numele meu dar este condusă de fiul meu . În procesul verbal se specifică că există fotografii . Eu nu am condus niciodată această mașină . Vă rog să-mi spuneți dacă polițiștii locali pot da amenzi în acest mod și dacă nu ar fi trebuit ca să fie o constatare directă a abaterii , chiar atunci când s-a întâmplat .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:34, 7 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal nu se pot da amenzi in acest mod , sanctiunea trebuie aplicata celui identificat la locul faptei, sau ulterior.
Iar in privinta comunicarii PV de contraventie, a fost incalcat art. 27 din OG 2/2001 :
Articolul 27
Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
[ link extern ]
Concret , ce am de făcut ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti amenda trebuie contestata la instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv contraventie maria-s maria-s In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)