avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am urmatoarea speta : Maria este propietar pe o casa , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am urmatoarea speta : Maria este propietar pe o casa , are drepturile ...

Am urmatoarea speta :

Maria este propietar pe o casa , are drepturile inscrise in CF , are rol fiscal deci e propietar in buna regula .

Maria inchiriaza fiului ei toata locuinta pe durata de 49 ani si inscrie(act autentic) /noteaza acest contract in CF apoi la ANAF .

Inainte de acest contract de inchiriere Maria se afla intr-un proces cu o terta persoana ,care solicita nulitatea actelor sale de propietate .
La data incheierii inchirierii Maria pierduse procesul si se anulase actele .
Actiunea unde s-a anulat actele era in constatare, ci nu in revendicare
Hotararea nu fusese comunicata la data incheierii contr. de inchiriere
Hotararea nu era definitiva ,fiind atacata cu recurs de Maria, care in final a pierdut si recursul ,actele sale ramanand anulate .

Cel care a castigat actiunea in constatare nu a obtinut nimic deoarece trebuie sa -si dezbata succesiunea .
In fine, si daca in final ajunge propietar in cota parte sau in tot pe casa Mariei ......Ce se intampla cu acest contract de inchiriere ? caci el a fost facut public doar .. va fi obligat oare noul dobanditor sa-l respecte ?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:35, 8 Octombrie 2022
Contractul de închiriere va trebui anulat în instanță.
problema ar fi ca in momentul inchirierii Maria putea dispune de bunul ei pana la ramanerea definitiva a hotararii, deci putea sa si vanda , nu exista interdictie in CF . actul de inchiriere fiind facut public /dat publicitatii in CF si inscris la anaf .. si nu vad ca simulatia sa fie admisa . Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o intrebare legata de un contract de inchiriere ... Utilizatorulexistadeja Utilizatorulexistadeja Buna ziua Am o intrebare legata de un contract de inchiriere .al unei prietene . - prietena mea a inchiriat o casa cu durata maxima de 49 ani cu act la ... (vezi toată discuția)
Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in instanta,proces civil.. AKM AKM Sunt propietarul unei case si teren, cumparate de la primarie in baza legii nr.85/1992.In anul 2001 asa zisii fosti propietari au revendicat casa si terenul in ... (vezi toată discuția)
Revendicare propietate a_gmona a_gmona Vecinului meu, cadru militar, i s-a facut contract de intretinere in 1999, de catre bunicul lui lasandu-i o casa cu gradina. In 2001, vecinul bunic a reziliat ... (vezi toată discuția)