avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna dimineata, ma intereseaza sa aflu, daca ma poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna dimineata, ma intereseaza sa aflu, daca ma poate ajuta cineva ...

Buna dimineata, ma intereseaza sa aflu, daca ma poate ajuta cineva va rog care este diferenta dintre Control judiciar si Arest domiciliar (cu bratara electronica la picior) . Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:26, 8 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă determinată, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul arestului la domiciliu nici sa duceți gunoiul în afara locuinței nu aveți voie.
Este o forma de închisoare autoimpusa la domiciliu.

Controlul judiciar este o măsură preventiva mult mai lejera.

Scris din București 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Controlul judiciar nu este o măsură privativă de libertate, ci impune niște limitări ale libertății (de ex: nu aveți voie să părăsiți localitatea de domiciliu, trebuie să mergeți la anumite date la organele de poliție, trebuie să anunțați dacă vă schimbați domiciliul sau serviciul etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)
Program de prezentare la politie - control judiciar - MiroslavVasilescu MiroslavVasilescu Buna seara, Cum vi se pare un program de prezentare la politie de 3 ori pe saptamana timp de 60 de zile? Exista vreo lege in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Arestul la domiciliu denisa123 denisa123 Buna ziua! Imi puteti spune si mie va rog mai exact ce inseamna arestul la domiciliu, care sunt conditiile ce tb indeplinite, daca se executa si in regim ... (vezi toată discuția)