avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În urma divorțului, de comun acord, am stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul ...

În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul copiiilor la mamă și custodie comună. Mai mult, am rămas în aceeași casă cu fosta soție și copii, de dragul lor.
Acum, după doi ani de la divorț, fosta soție a inițiat partaj al bunurilor comune, aspect care a declanșat copilului mai mare o stare de nemulțumire profundă și îmi cere de ceva timp să o iau cu domiciliul la mine, că nu mai vrea să stea cu mama ei. Menționez că are 13 ani fetița. Știu că o pot lua la mine în urma voinței ei și o voi lua, interesul ei superior este fiind mai presus de orice.
Întrebarea mea este dacă odată cu cererea de schimbare a domiciliului fetiței pot să solicit și sistarea pensiei de întreținere pentru cei doi copii, având în vedere că unul va rămâne la mine și unul la fosta soție!? Pot să nu-i mai plătesc acești bani odată cu depunerea cererii sau să aștept verdictul instanței?
Legat de cel de-al doilea copil, la rândul lui foarte atașat de mine, având în vedere că are doar 8 anișori și jumătate, mai toată lumea-mi spune că nu-l pot trece cu domiciliul la mine acum, că instanțele îl lasă în majoritatea situațiilor mamei, dar nu voi renunța la el și intenționez să fac asta când va împlini 10 anișori. Mi-am promis.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2022
iDorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: iDorin , utilizator 22:20, 11 Octombrie 2022
Azi aflu că nu eram obligat să-i plătesc fostei soții pensie de întreținere pentru copii în condițiile în care locuim în aceeași casă și îi creștem împreună, chiar dacă domiciliul copiiilor este la ea. În urma hotărârii de divorț se menționează că ambii participăm și ne obligăm să ne creștem copiii în cote financiare egale, benevol, dar se menționează că domiciliul copiiilor este la ea și trebuie să-i plătesc în natură sau în bani, un cuantum din venitul meu net. Prin asta, mai mulți avocați îmi spun că doar dacă ea părăsește locuința unde locuim împreună, se mută într-o altă locație și își stabilește o nouă rezidență sau dacă eu plec din locuința comună, doar atunci ar trebui să-i plătesc pensie alimentară pentru copii.
Așa este?
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
iDorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: ... iDorin iDorin Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: Dacă locuiesc în aceeași casă cu fosta soție și ne creștem copiii împreună, pot ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori CamyCam CamyCam Buna seara! Doresc sa stiu in ce conditii as putea divorta tinand cont ca am 2copii minori, sunt casnica de 3ani (fara niciun venit de 1an) - stau acasa la ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere anneanne anneanne Am divorta la notar de comun acord cu fostul sot. Avem 2 copii. Un baiat in varsat de 17 ani si o fata de 22 de ani. Desi am spus ca avem doi copii,notarul nu ... (vezi toată discuția)