avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Situația sta in felul următor:
Socrii mei locuiesc Intr o casa unde sunt proprietari pe 1/2 din imobil,cealaltă jumătate proprietar apar părinții socrului meu.In anii 1980 aceștia din urmă s au mutat din aceasta localitate loc unde au și decedat,rămânând în casă socrii mei ,împreună cu fratele lui.
In anul 1991 fratele socrului meu părăsește și el casa,iar de atunci până astăzi de îngrijirea celeilalte jumătăți s au ocupat exclusiv socrii mei fiind o casa comuna,tot ei s au ocupat și de plata impozitelor,iar ceilalți membrii a familiei nu s au mai interesat de soarta acestei case,nici măcar nu au deschis succesiune in acest timp.
Au trecut peste 30 de ani de atunci?
Care este recomandarea d voastră cu privire la succesiune sau uzucapiune?
Menționez că o parte din moștenitori sunt răsfirați in mai multe țări și e greu sa i aduni la un loc pentru o dezbatere succesorală.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2022
geo83, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:18, 10 Octombrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Mergeti la avocat pentru a se analiza înlăturarea de la moștenire.
Sunt câteva aspecte de verificat ca sa intelegeti lucrurile.
Incercati sa apelati la avocat experimentat.
Instantele par mai receptive la astfel de procese acum fata de în urma cu 20 de ani dar procesul trebuie abordat cu mare atenție.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)
Revenire automata a unui imobil dupa mai bine de 30 ani de dari la stat ramqby ramqby Buna ziua. Socrul meu are o casa plus teren,pe care proprietari sunt parintii lui,care au decedat.Asa figureaza la primarie,el nu are nici un act,cum erau ... (vezi toată discuția)
Mostenire 0765990753 0765990753 parintii mei au o casa cu contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere obtinut astfel de la parintii tatalui meu.in 2004 tatal meu a decedat mama ... (vezi toată discuția)