avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: ...

Buna seara, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: care este valoarea indemnizatiei de delegare/detasare (diurna) atat interna cat si externa si care este legea care stabileste cuantumul ei. Vreau sa stiu daca cuantumul ei este 20 lei asa cum se specifica in H.G. 714/2018 sau de 50 lei, conf. Lg. 72/2022 si o.G. 16/2022 in cazul celei interne si de 30 euro conf. H.G.714 sau 75 euro conf. actelor legislative mai sus mentionate. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
alexandru777, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandru777 , utilizator 21:25, 19 Octombrie 2022
Legile se aplica sectorului bugetar .. pentru privat se recomanda aplicarea acestor acte normative.
Buna ziua, cred ca trebuie sa fac o precizare, lucrez intr-o institutie care are in proportie de 95% finantare de la bugetul de stat, dar fara a fi bugetara, functonam in baza unei legi speciale. Prin urmare, concret, care este valoarea diurnei atat interne cat si externe in prezent? 20 sau 50 lei, 30 sau 75 euro per zi? Si care este legislatia care se aplica in stabiirea acestor sume? Multumesc.
Dacă sunteți finanțată de stat cum nu sunteți bugetari?

Salariile cum le stabiliți?


Hg 718/ 2018 și Hg 518/1995.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stimate domn, sunt angajat in Societatea Romana de Radiodifuziune, si desi suntem platiti in proportie de 95% de la bugetul de stat, in urma anularii taxei radio-tv, NU suntem bugetari pentru simplul motiv ca functionam in baza unei legi speciale, in speta Legea 41. Prin urmare, suntem un serviciu public de interes national si NU suntem bugetari, desi, in unele situatii suntem asimilati lor. Prin urmare, sele doua legi invocate ni se aplica si noua, sau putem lua drept referinta legea 72/2022 si O.G. 16/2022? Si concret, revin cu intrebarea, valoara diurnei interne este de 20 lei pe zi sau de 50, suma aceasta fiind maxim deductibila conform legilor invocate de mine putin mai sus. Multumesc.
1. Societatea Română de Radiodifuziune este o instituție publică sub control parlamentar.

2. HG nr.714/2018, se aplica personalului autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si subordonare.

3. Conform art. 76 alin. (4) lit. h) din Codul fiscal, nu sunt venituri impozabile indemnizatia de delegare, indemnizatia de detasare, inclusiv indemnizatia specifica detasarii transnationale, prestatiile suplimentare primite de salariati in baza clauzei de mobilitate, precum si orice alte sume de aceeasi natura, altele decat cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare, primite de salariati potrivit legislatiei in materie, pe perioada desfasurarii activitatii in alta localitate, in tara sau in strainatate, in interesul serviciului, pentru partea care depaseste plafonul neimpozabil stabilit astfel:
(i) in tara, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatie, prin hotarare a Guvernului, pentru personalul autoritatilor si institutiilor publice, in limita a 3 salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat; ... 50 lei ...

(ii) in strainatate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurna, prin hotarare a Guvernului, pentru personalul roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, in limita a 3 salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat.

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Bbaza legala acordare diurna sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Trebuie sa fac act aditional la CIM cu privire la acordarea diurnei interne si externe pentru anumiti salariati si nu sunt sigura care este baza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acordare diurna interna: din punct de vedere legal, ... Andreea1a9a0a0a Andreea1a9a0a0a Buna ziua, Acordare Diurna Interna: Din punct de vedere legal, cand trebuie acordata diurna, inainte sau dupa deplasare? Multumesc! (vezi toată discuția)