avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: ...

Buna seara, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: care este valoarea indemnizatiei de delegare/detasare (diurna) atat interna cat si externa si care este legea care stabileste cuantumul ei. Vreau sa stiu daca cuantumul ei este 20 lei asa cum se specifica in H.G. 714/2018 sau de 50 lei, conf. Lg. 72/2022 si o.G. 16/2022 in cazul celei interne si de 30 euro conf. H.G.714 sau 75 euro conf. actelor legislative mai sus mentionate. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
alexandru777, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandru777 , utilizator 21:25, 19 Octombrie 2022
Stimate domn, 1. cu tot respectul, si-mi cer scuze ca indraznesc, dar va rog sa-mi permiteti sa va corectez, sunteti in eroare legat de definitia SRR, daca veti consulta Legea 41 veti vedea ca suntem un serviciu public autonom de interes national "LEGE nr. 41 din 17 iunie 1994 (**republicată**)(*actualizată*) privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Romane de Radiodifuziune şi Societăţii Romane de Televiziune (actualizată până la data de 18 decembrie 2003*)
EMITENT
PARLAMENTUL
**) Republicată în temeiul art. II din Legea nr. 124 din 22 iunie 1998, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 227 din 22 iunie 1998, dându-se textelor o noua numerotare.
Legea nr. 41 din 17 iunie 1994 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 153 din 18 iunie 1994 şi a mai fost modificată prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 89 din 24 decembrie 1997, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 378 din 29 decembrie 1997 (aprobată prin Legea nr. 69 din 2 aprilie 1998, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 140 din 7 aprilie 1998).
Capitolul I Dispoziţii generale
Articolul 1
Se înfiinţează Societatea Romana de Radiodifuziune şi Societatea Romana de Televiziune, ca servicii publice autonome de interes naţional, independente editorial, prin reorganizarea Radioteleviziunii Romane". Practic asa ne defineste legea si NU, NU suntem institutie publica, desi controlul parlamentar se exercita periodic, la prezentarea raportului de activitate, la propunerea de noi membrii in C.A. la terminarea mandatului sau in caz ca raportul de activitate este respins, si de avizare a lor cat si la votarea bugetului alocat SRR. asa ca, va rog sa nu faceti aceeasi eroare ca cei de la Ministerul de Finante care ne asimileaza institutiilor publice.
Prin urmare, desi suntem finantati de la buget, asa cum am spus, in proportie de 95%, totusi, prin forma de organizare ne deosebim clar de o institutie publica si de stat cat si de o autoritate publica!!!
2. Pe cale de consecinta, HG nr.714/2018 NU ar trebui sa ni se aplice, din motive lesne de inteles si pe care tocmai le-am expus putin mai sus,
Si 3, desi si eu am sustinut ca ne putem raporta la cele doua acte legislative, Lg.72 si O.G. 16 cand se stabileste plafonul diurnelor de detasare/delegare, totusi Serviciul Juridic ma contrazice si-mi transmite extrem de ferm ca ni se aplica HG 714?!?. Din aceste motive practic eu doresc sa aflu care legislatie ni se aplica si cu precizarile si prevederile aferente, ca sa pot contrazice si demonta toata argumentatia lor.
Va multumesc.
P.S.Credeti-ma, aveti toata consideratia si aprecierea mea si mi-ati de un real ajutor daca ati reusi sa-mi furnizati aceasta informatie, cu atat mai mult cu cat nici Ministerul de Finante, nici cel al Muncii si Solidaritatii Sociale ori Curtea de Conturi, NU au vrut sa-mi dea un raspuns clar la interpelarea mea: "care este valoarea concreta, cuantificabila a diurnei interne si externe in prezent".
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2022
alexandru777, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Bbaza legala acordare diurna sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Trebuie sa fac act aditional la CIM cu privire la acordarea diurnei interne si externe pentru anumiti salariati si nu sunt sigura care este baza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acordare diurna interna: din punct de vedere legal, ... Andreea1a9a0a0a Andreea1a9a0a0a Buna ziua, Acordare Diurna Interna: Din punct de vedere legal, cand trebuie acordata diurna, inainte sau dupa deplasare? Multumesc! (vezi toată discuția)