avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua . Am fost anunțat de către banca ca să ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua . Am fost anunțat de către banca ca să făcut o ...

Bună ziua . Am fost anunțat de către banca ca să făcut o oprire pe cont de către primărie serviciu taxe și impozite sau luata toți bani din cont pe care ii aveam . Menționez ca suma de plata este de 2019 lei iar eu am un venit de 1000 de lei pe luna este normal sa îmi oprească toți bani sau . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 21:10, 11 Octombrie 2022
Buna seara,

Potrivit Art. 728 din Codul de Procedura Civila
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Astfel, in nicio situatie nu este legal sa fie popriti toti banii pe care ii aveti in cont.

Puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile.

O seara frumoasa!

Av. Samuel MICULA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire pe cont bancar Ghipsa Ghipsa Bună dacă am oprire pe cont toți bani ce Ami intra an cont sunt opriti și Banca nu Ami poate da banii.ex daca Ami intra salariu (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Gabitimicescu73@gmail.com Gabitimicescu73@gmail.com Cat este procentul maxim de oprire din salariu? (vezi toată discuția)
Poprire salariu! loredana7703 loredana7703 buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie daca am un angajat incadrat cu salariu minim pe economie (850 lei) net 643 lei si mi-au venit pt el 2 popriri, una de ... (vezi toată discuția)