avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, La varsta de 61 ani si 4 luni cu un stagiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, La varsta de 61 ani si 4 luni cu un stagiu mininim ...

Buna ziua,
La varsta de 61 ani si 4 luni cu un stagiu mininim de cotizare am solicitat continuarea executarii contractului individual de munca conf. art. 56 alin 3 si 4 din codul muncii si am fost mentinuta in functie timp de 3 ani cu prelungire prin act aditional in fiecare an pana la 64 si 4 luni. Intrebare ar fi daca se mai poate prelungi pana la 65 ani? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 17 Octombrie 2022
Nu se mai poate prelungi ... cim inceteaza si puteti continua activitatea in baza altui c.i.m.
Deci, dupa incetarea cim-ului la 64 ani si 4 luni in baza art. 56(1) lit. c, angajatorul este obligat sa imi semneze un cim pe durata determinata pana la implinirea varstei de 65 ani, respectiv pentru 8 luni, in baza cererii mele? Multumesc!
Nu are nicio astfel de obligatie dupa ce va inceteaza c.i.m. la 64 de ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate după 65 de ani Danaioana Danaioana Bună ziua, În situația în care, în cadrul unei instituții publice, personal contractual, bărbat, are emisă decizia de pensionare pentru limită de ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta femei mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Am o salariata care peste o luna indeplineste conditiile conditiile de pensie limita varsta cu vechime minina la varsta de 61 ani si 2 luni. Conform ... (vezi toată discuția)