avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana, care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana, care detine in proprietate ...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o persoana, care detine in proprietate o boxa dintr-un imobil si un loc de parcare poate fi presedinte al asociatiei de proprietari, sau este nevoie sa detina un apartament.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:26, 14 Octombrie 2022
De fapt, cred ca as putea merge mai departe, pe firul logic, o persoana care detine o boxa in imobil si un loc de parcare, poate sa devina membru al asociatiei de proprietari? Presedintele trebuie sa fie in mod clar membru al asociatiei de proprietari.
Conform definitiilor din art. 2 al legii 196/2018, literele o, s, t, w, eu inteleg ca da, poate fi membru al asociatiei de proprietari, pentru ca boxa este un spatiu cu alta destinatie decat cea de locuit.

Intrebarea dv este cu talc...
Nu orice proprietar de bun imobil sau anexa intruneste conditiile legal impse de disp L nr 196/2018 pentru a accede la functii de reprezentare in structurile asociatiei de proprietari
De regula locurile de parcare se utiizeaza in baza unui contract de concesiune anual
Legea in vigoare prevede ca poate fi ales in functii de reprezentare ale asociatiei de proprietari orice locatar care detine calitatea de proprietar si ...a incheiat acord de asociare cu asociatia de proprietari
Legiuitorul nu a prevazut limitarea dreptului de a detine calitatea de membru proprietar conditionat de bunul imobil al carui proprietar este persoana,deci in speta persoana care detine in proprietate o boxa daca a incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari-poate sa fie ales in functia de presedinte de asociatie de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. se poate alege președinte al unei asociații de ... oana2mirea oana2mirea Buna seara. Se poate alege Președinte al unei asociații de proprietari o persoana care deține doar un garaj în blocul nostru? Adică, nu are un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, poate fi președinte al unei asociații o persoana ... mady76 mady76 Buna ziua, poate fi președinte al unei Asociații o persoana care afirma ca e coproprietar.. Deși proprietar în actul de cadastru apare fiul... În cota de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie ... Eugeniu Piperea Eugeniu Piperea Buna ziua. In urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie se va alege un nou presedinte. Intrebarea mea este daca sotia mea poate fi aleasa ... (vezi toată discuția)