avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Minim 1 salariat din 2023
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Minim 1 salariat din 2023

Minim 1 salariat din 2023
Buna ziua,
Pentru a indeplini conditia de a avea minim 1 salariat ca micro din 2023 , se poate incheia un contract de mandat platit pentru administrator?
Eventual cateva argumente? de ce da sau de ce nu ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 13:44, 17 Octombrie 2022
da se poate .

Pentru ca asa zice Codul fiscal :

"ART 51(4) În sensul prezentului titlu, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

b) au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată ""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul microintreprinderii Passanger1 Passanger1 Daca am 4 angajati cu cate doua ore fiecare cat platesc impozit pe venitul microintreprinderii? (vezi toată discuția)
Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o microintreprindere cu un angajat cu norma partiala de 2 ore, ce cota de impozit platesc 1 % sau 3%?...nu imi este clar Multumesc (vezi toată discuția)
Trecerea la impozit pe profit anacondrus anacondrus Daca am un contract de munca si unul de mandat (s.a), se ia in calcul trecerea de la impozit pe venit la impozit pe profit? ( cu majorarea de ... (vezi toată discuția)