avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. Procesul ...

Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. Procesul de divorț a durat în jur de doi ani, timp în care ea a rămas însărcinată cu un alt partener. Când a născut, copilul a primit numele fostului ei soț, deoarece divorțul nu se finalizase încă.
În prezent, amândoi, ea și fostul soț, sunt de acord să treacă copilul pe numele ei exclusiv, fostul soț renunțând astfel la toate drepturile asupra lui. Cum ar trebui să procedeze ? Este nevoie de test de paternitate ?
Vor ajunge in instanta pt tagada de paternitate. Se va face test adn.
Se poate doar prin proces la judecătorie.
Mătușa va trebui să plătească cheltuielile de judecată printre care si testul ADN.

Nu este vina fostului soț ca să plateasca el, pentru ce a făcut ea.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
Din păcate, chiar dacă toate părțile își doresc același lucru, situația nu poate fi rezolvata pe cale notariala/administrativa.
Este necesar sa se deschidă un proces în instanta prin care sa fie tagaduita paternitatea copilului. După finalizarea acestuia, se va emite un nou certificat de nastere în care o sa figureze la parinte doar tatal biologic.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, ... Nenestean Mirela Nenestean Mirela Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, pe certificatul de naștere al copilului la nume e trecut după fostul meu soț , după ce sa ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Bună... am fost căsătorită și m-am despărțit fără sa bag ... Mirelahanciuc1989 Mirelahanciuc1989 Bună... Am fost casotorita și mám despărțit fără sa bag divorț am stat cati va ani asa între timp miam facut o relatie unde a rezultat un copil... ... (vezi toată discuția)