am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a primit cu act de donatie un pamant care era in proprietatea mamei mele.problema este ca eu nu am stiu nimic de aceasta donatie, pana la moartea parintilor si la momentul donatiei mama avea un certificat de handicap
cum s a putut face aceasta donatie si ce pot sa mai fac eu acum
Este aproape imposibil să dovediți în instanța de judecată, ca mama nu avea discernamânt în ziua și ceasul când a semnat actul de donație.
Mama e deja moartă, și nu vă puteți întoarce în timp să-i faceți expertiza IML să puteți dovedi judecatorului că ea la acel moment nu mai avea discernământ.
Dar aveți dreptul legal să încercați un proces civil prin care să cereți anularea donației.
Dacă avea la momentul donației certificat Medico-legal care confirma ca suferea de alzeihmer se poate încerca anularea donației, intr adevăr dacă era in stadiu avansat.
carmenmsc a scris:
la momentul donatiei avea un certificat de handicap grav cu insotitor si Alzeihmer stadiu avansat, deci imposibil sa aiba discernamant
Aici vorbim de probe care se administrează in fata instanței de judecată. Cum v am spus certificat medicale-legal, prescripții medicale, istoricul bolii, eventuale internări, etc.
carmenmsc a scris:
multumesc pt raspund dar se intelege ca dvs nu ati mai intalnit niciodata un bolnav cu alzheimer stadiu avansat
Despre testament !
ionel-s
Mama doreste sa-si faca testamentul, insa vrea sa fie sigura ca acesta nu va fi contestat mai tarziu. In ce maniera trebuie facut pt ca acesta sa nu fie ... (vezi toată discuția)