avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Avem o disputa in familie pe un loc de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Avem o disputa in familie pe un loc de veci, în ...

Bună ziua.
Avem o disputa in familie pe un loc de veci, în sensul că titularul actului de propietate - unchiul meu a decedat recent.
In acel loc de veci sunt inmormantate mama mea(sora unchiului) si bunica mea(mama unchiului), unchiul fiind inmormantat in alta parte de catre familia lui.
Sotia și fiica unchiului urmeaza sa faca demersurile pentru a se transcrie/concesiona locul de veci unde era titular unchiul meu pe numele lor. Verisoara mea m-a contactat daca doresc sa cumpar eu locul insă abordarea ei nu a fost ok - sugerand ca daca nu vrem sa il achizitionam il va vinde oricum altcuiva.
Care este demersul legal in cazul de față? fiindă ruda cu unchiul meu și cu cele 2 decedate, inmormantate in acel loc de veci, nu ar trebui sa fiu chemată la masă succesorala pentru a putea revendica dreptul de primi locul respectiv?
Si in cazul in care transcrierea se face mai departe pe numele neamurilor unchiului se poate vinde locul respectiv altuia decat mie care sunt fiica si nepoata decedatelor aflate in mormantul respectiv?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:53, 24 Octombrie 2022
Problema cu vanzarea locului de veci este discutabila,deoarece fiecare administratie de cimitir prin regulamnetul de ordine interioara dispune modalitatea de preluare loc de inhumare
Au prioritate sotia si fiica decedatului
Nu au legatura persoanele inmormantate cu dreptul la locul de inmormantare
Nu toate cimitirele accepta vanzarea locurilor de inmormantare de regula se incheie cu rudele/apartinatorii contracte de concesiune pe diferite perioade de timp
Dezbaterea masei succesoruale se realizeaza in urma acceptarii rudelolor decedatului pana la gradul 4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire act de proprietate loc de veci clony clony Ma confrunt cu o problema spinoasa careia nu stiu cum sa-i dau de capat. Bunica mea si strabunicii mei sunt inmormantati in acelasi loc de veci, aflat in ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Profanare de morminte sau nu raluca03 raluca03 buna ziua asi dori sa adresez si eu o intrebare despre profanare de morminte parinti mei aveau 2 locuri de veci normal aprtineau bunicilor mei din partea ... (vezi toată discuția)