avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua As vrea sa stiu in ce mod pot construi unii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua As vrea sa stiu in ce mod pot construi unii locatari ...

Bună ziua
As vrea sa stiu in ce mod pot construi unii locatari un gratar din cărămidă pe spațiul comunsi câți % dintre locatari trebuie sa fie deacord realizând faptul ca fiecare are are dreptul la proprietate pe acel loc
Au dreptul venicii sa se adune la subsolul blocului (spațiu comun, acces auto si boxe) si sa stea la baut, fumat, chefuit pana la 04 dimineața deranjand vecinii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:58, 27 Octombrie 2022

Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.
Articolul 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii.
Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Exista dispozitii in vigoare care prevad fara exceptie sau derogari locurile unde se pot face gratare
Pentru inconvenientul cu baut,fumat,chefuri in subsolul tehnic-sesizati official politia teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie spatiu comun asociatia ic dragan asociatia ic dragan Buna ziua, Unul din vecinii nostrii solicita sa i se dea spatiul comun al uscatoriei in proprietate privata deoarece acesta se afla perete in perete cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de proprietari s.sttefan s.sttefan Buna ziua Detin un garaj la subsolul unui bloc. Vă rog să-mi spuneti daca conform Legii 196 din 2018, art. 35 pct. 1, acest garaj face parte din condomeniu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! doresc sa înființez un restaurant , catering la ... ionut898 ionut898 Buna ziua!! Doresc sa înființez un restaurant , catering la parterul unui bloc de 6 nivele. Ma intereseaza ca inainte sa închiriez locatia si sa investesc o ... (vezi toată discuția)