avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... informatii de interes public in baza L 544/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

informatii de interes public in baza L 544/2001

In calitate de consilier local si presedinte al comisiei economice, am solicitat xerocopii, de pe un contract incheiat intre primarie si un prestator de servicii, pt. a-l analiza in cadrul comisiei. Primarul,imi raspunde ca trebuie sa achit contravaloarea copiilor, conform art 9 al.1 din L 544/2001.Consider ca nu este normal. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:59, 20 Ianuarie 2010
De ce considerati dvs. ca nu este normal? Doar pentru faptul ca sunteti consilier local? Din moment ce solicitati informatii de interes public, legea 544/2001 nu prevede exceptii de la plata acestor xerocopii (decat daca aduceti dvs. hartia, poate:D). Cat pot sa coste 10-15 foi de hartie cat are un contract?:))
Solicitati sa vi se trimita contractul respectiv scanat, pe e-mail, si atunci nu va mai costa nimic.
Da, ideea cu scanatul si trimisul pe e-mail este buna.
Daca nu va intelegeti trebuie sa va judecati.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu-i problema de pretul xerocopiilor,dar este in interesul CL sa ne formam o parere despre felul in care s-a incheiat respectivul contract,pt. ca exista suspiciuni privind licitatia propriu zisa si adjudecarea lucrarii.Ca si CL nu mi se pare firesc sa se plateasca aceste copii.
Daca nu va contesta dreptul ci doar cere contravaloarea xeroxului e simpla treaba.
Nu as crede ca procedeaza asa tocmai ca sa nu va dea xeroxul dupa contract.
Acele documente se pot obtine mai usor, nu e nevoie de formularea unei cereri in baza legii nr. 544/2001.
legea nr. 215/2001
"ART. 51
(1) În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivităţii locale.
(2) Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului şi al aparatului de specialitate, să pună la dispoziţie consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, informaţiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului."
" ART. 54
(7) Consiliile locale pot organiza, din proprie iniţiativă sau la iniţiativa primarului, după caz, comisii speciale de analiză şi verificare, pe perioadă determinată. Componenţa comisiei speciale de analiză şi verificare, obiectivele şi perioada de desfăşurare a activităţilor acesteia se stabilesc prin hotărâre a consiliului local. Membrii comisiei acţionează în limitele stabilite prin hotărâre." :)
Va trebuie doar putin curaj, si sa respingeti din start ideea ca primarul este Dumnezeul unitatii administrativ-teritoriale. :)

Alte discuții în legătură

Proiect de hotarare initiat de consilier local s_mari s_mari un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Aparatul de lucru al consiliului local jurista77 jurista77 Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta? (vezi toată discuția)
Conflict de interese si incompatibilitate sinai sinai In urma alegerilor locale din iunie 2016 un partid politic a castigat in consiliul local al unei localitati un nr de 4 consilieri. Sa trecut la constituirea ... (vezi toată discuția)