In calitate de consilier local si presedinte al comisiei economice, am solicitat xerocopii, de pe un contract incheiat intre primarie si un prestator de servicii, pt. a-l analiza in cadrul comisiei. Primarul,imi raspunde ca trebuie sa achit contravaloarea copiilor, conform art 9 al.1 din L 544/2001.Consider ca nu este normal. Ce parere aveti?
Aveti dreptate d-le Calinescu,am intreprins asemenea demersuri,am constatat grave incalcari ale legii si ale bunului simt. Am constatat ca pentru intocmirea unui SF ce contine 12 pagini(asa este) s-au platit aproape 4 miliarde lei vechi, in nov.2008,SF ce nu are nici o finalitate. Am sesizat Parchetul de pe langa judecatorie,si ce credeti; NUP. Doar suntem in Romania nu? aici orice e posibil. De data asta intentionam sa sesizam IGPR-ul.care are in structura sa servicii specializate de combatere a fraudelor.....poate, poate iese ceva,ca magaria se vede de la o posta.
Hmm, da... chestia cu SF-urile, e arhicunoscuta...cumperi ceva aiurea, la pretul maxim de achizitie directa, scazi impozitul si tva-ul si restul, faci jumi-juma . Proiectu pica, pentru ca a fost intocmita documentatia prost.... dar nu zice nicaieri ca nu mai poti achiziona alta documentatie, ca sa reiei acea idee.... Si uite-asa, banii nostri se pierd frumusel....legal. :)
Cat despre NUP.... no comment, doar suntem in Romania....:) Cand vor face proprietarii site-ului sectiunea " bancuri administrative" sau " ai pierdut un proces in care aveai dreptate 100 %", am si io de initiat cateva topicuri.... :)
Oricum, nu va descurajati! :)