avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conflict de interese si incompatibilitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conflict de interese si incompatibilitate

In urma alegerilor locale din iunie 2016 un partid politic a castigat in consiliul local al unei localitati un nr de 4 consilieri. Sa trecut la constituirea cl. A comisiilor de specialitate dar si a alegerii viceprimarului. Unul dintre cei 4 consilieri locali este var primar cu viceprimarul ales. Nu cumva acest consilier trebuia sa se abtina datorita gradului de rudenie cu viceprimarul?hotararea cl de alegere a viceprimarului a fost aprobata cu oncalcarea legii?cumva este conflict de interese?
Legea 215/2001 spune ca :
ART. 46(1) Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

Ori, chiar daca sunt veri primari, nu cred ca au interes patrimonial unul in indemnizatia celuilalt... Nu prea vad unde ar fi conflictul de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese sau nu grig1968 grig1968 Daca presedintele unei organizatii locale de partid este salariat(personal contractual ) in cadrul unei primarii ,iar sotia acestuia este consilier local al ... (vezi toată discuția)
Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)
Viceprimar / consilier local FRANCISC59 FRANCISC59 Rog explicatie la urmatoarea problema> Sunt pe locul 4 in lista de consilieri locali a unui partid . In urma voturilor obtinute primii trei consilieri ... (vezi toată discuția)