avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? ...

Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? Adica de la depunerea cererii, inregistrarea etc pana la schimbarea lui efectiva.
Cel mai recent răspuns: irinapapanaga , utilizator 10:07, 20 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti schimba regimul matrimonial, cu condiția sa se fi împlinit cel puțin 1 an de la încheierea căsătoriei sau de la ultima modificare.
Schimbarea durează între 5 minute și o ora, cât semnați convenția la notar și este înregistrați online în Registrul Național Notarial al Regimurilor Matrimoniale.
Deci se face pe loc schimbarea, in aceeasi zi cu semnarea unui contract de vz-cumparare?
Stiti cumva care sunt costurile aproximative?
Acum aveți bunuri comune? Ca daca mai aveti, se lichideaza intai acesta ( regimul matrimonial actual)
Daca va referiti la masina/imobile, nu avem bunuri comune. Dureaza mai putin daca nu avem bunuri comune? Intreb pentru ca ne expira rezervarea pentru apartament in aprox 10 zile si trebuie sa ne hotaram pe ce varianta mergem.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2022
Valentina1998, utilizator
Da, dupa mine durează mai puțin daca nu aveti bunuri comune.

Alte discuții în legătură

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Credit imobiliar in timpul casatoriei fara implicarea sotului CristinaPX CristinaPX Buna ziua! As avea rugamintea de a ma lumina in legatura cu urmatorul subiect: doresc sa achizitionez o locuinta prin intermediul unui credit ipotecar; cum ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial rozaliaersek rozaliaersek Buna ziua.Vreau sa divortez prin instanta prin acordul partilor si as vrea sa stiu daca odata cu divortul se poate lichida si regimul matrimonial si daca da ... (vezi toată discuția)