avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama romanca , tatal italian...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama romanca , tatal italian...

Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian.
Detaliile ar fi urmatoarele : persoanele in cauza nu sunt casatorite nici civil, nici religios , insa au impreuna un copil de 5 ani . In ultimul timp barbatul (italian) cand vine acasa de la serviciu ( lucreaza la 800km de casa , si vine o data la 2 saptamani acasa ) cauta scandal si o ameninta pe femeie ( romanca) ca sa isi ia copiii si sa plece de acasa , se comporta foarte urat , tipa si injura de fata cu copilul de 5 ani . Mentionez ca eu cu prietena mea stam aici de cateva luni si au avut loc cateva episoade de genul . Copilul este nascut aici , cu cetatenie italiana si este trecuta pe numele barbatului , insa in buletin sunt trecuti ambii parinti , in caz ca ar vrea sa plece unul dintre ei cu ea undeva sa nu aiba nevoie de acordul celuilalt .
Intrebarea este ce ar putea face femeia , daca ar vrea sa plece cu fata in Romania , unde are si ea mama , sora si o casa unde ar putea avea grija de copila . Nu se stie daca barbatul este de acord cu chestia asta .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:31, 31 Octombrie 2022
Nu se stie daca barbatul este de acord cu chestia asta .

Ca sa se știe, trebuie sa il intrebe si daca e de acord, sa isi dea acordul in scris la notar pt schimbarea locuintei copilului..
Copilul are pasaport? Daca nu are si vrea sa vina in tara, trebuie acordul tatalui pt titlu de calatorie si pt pasaport sa ii facq cand ajunge în tara.
Daca nu e de acord, sa se judece în Italia sa i se pernita sa vina cu copilul in Romania definitiv.
Barbatul acum nu mai vorbeste si daca i se spune ceva , incepe iar scandalul , un stil foarte ciudat au . Altceva ce nu am mentionat este ca in urma cu 4-5 luni , inainte de a veni noi aici , barbatul mai are un fiu (17 ani) din alta casnicie ce locuieste cu noi in casa , iar el a sarit la bataie la soacra mea . Femeia a mai fost sfatuita de cineva de aici sa il denunte dar ii e frica ca barbatul ar face vreo nenorocire dupa ce afla ca a fost denuntat .

gi-jane2 a scris:

Nu se stie daca barbatul este de acord cu chestia asta .

Ca sa se știe, trebuie sa il intrebe si daca e de acord, sa isi dea acordul in scris la notar pt schimbarea locuintei copilului..
Copilul are pasaport? Daca nu are si vrea sa vina in tara, trebuie acordul tatalui pt titlu de calatorie si pt pasaport sa ii facq cand ajunge în tara.
Daca nu e de acord, sa se judece în Italia sa i se pernita sa vina cu copilul in Romania definitiv.

Sa se sfatuiasca cu un avocat acolo.
In Italia exista organizatii specializate care asigura asistenta si protectie pentru astfel de cazuri-inclusiv acordare de spatiu pentru mama+minori
Mama are rezidenta in Italia la domiciliul concubinului ?
Situatia este cu adevărat complicată. Strict legal ar trebui acordul lui.

Ca sa vina în România risca sa aibă probleme legate de răpirea internațională de minori.

Cred ca ar fi util sa își caute un avocat român pentru a primi o consultatie juridica confidentiala ca sa înțeleagă situatia juridică sub toate aspectele.
(Editat)

Daca vrea sa rămână în Italia sa ia legătura cu un avocat italian.
După un proces de câteva luni sau un an ar putea obține o hotărâre judecătorească dar greu de spus ce va ieși.


Scris din București 2022
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil român cu cetățenie italiană valig1 valig1 Se da urmatoarea situatie copil de 3 ani, mama copilului este romanca, tatal italian, necasatoriti, au impreuna un copil recunoscut de tata, cu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Acte necesare calatoriei cu minor julius jr julius jr Buna tuturor! Mama romanca, tatal italian minor ce poarta numele tatalui,{binenteles ca in acte apare si numele mamei. Parintii poarta nume diferite nefiind ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)