avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am construit in urma cu 4 ani, lipit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei ...

Buna ziua!
Am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei si lipit de gardul comun cu 3 vecini (gard din bca de 15 cm), o anexa cu structura de lemn, care initial avea rol de magazie. Ulterior, am intarit structura de lemn, in vederea constructiei unei camere de vara. (fara autorizatie de constructie)
Am tencuit peretii de bca, i-am intarit structura de lemn pentru a face dulgheria, am acoperit-o cu sipca, folie anticondens si tigla metalica (invelitoare in toata regula, cu sistem pluvial), am tras curent (are forma de trapez, 3 laturi - gard comun cu vecinii, iar a 4-a latura - spatele casei mele).
Apoi, aceasta magazie, sau cum doriti sa o numiti, am izolat-o cu vata minerala de 5 cm, am compartimentat-o in 3 incaperi, cu profile cd/ud si placi de rigips (una de 6 m2 - pt scule; una de 15 m2 - pe care am transformat-o intr-o camera, cu tv, canapea, dulap depozitare haine; iar una tip camara de 10 m2 in care depozitez anumite alimente/borcane/conserve si masina de spalat - am tras curent si apa).
Are intrari separate de casa, nu am usa comuna, nu am geam comun. Nu am adus nici o modificare la casa. Este doar lipita pe una din laturi (perete in perete de casa), iar celelalte 3 laturi exterioare sunt lipite de gard.

In ce conditii pot intra in legalitate, neavand autorizatie de constructie?
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
TironAlex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 12:33, 31 Octombrie 2022
Aveti acordul vecinilor ?
In scris, nu. Cand am inceput constructia gardului, impreuna cu un vecin (a contribuit decat unul din trei) am povestit ce urmeaza sa fac si a zis ca este in regula.

gi-jane2 a scris:

Aveti acordul vecinilor ?

O construcție nu poate fi mai aproape de 60 cm de hotar decat cu acordul vecinilor, aia cu care va invecinati direct. Nici nu are sens sa incepeti demersurile pt autorizatie daca nu aveti acordul lor in scris.
Ce va face sa fiti preocupat acum de autorizatie si nu inainte de a construi, cum e normal?
Buna ziua! Pe mine nu m-a ingrijorat deloc pana acum, nu am de gand sa vand casa. S-a apucat unul din vecini de o constructie, tot o anexa si zicea ca a depus actele pt proiect. Ma gandeam ca in cazul verificarii, se va constanta ca nici pt gard nu are proiect (gardul comun cu mine si cu al 3-lea vecin). Temerea este, sa nu se autosesizeze cei de la primarie si sa ne trezim toti cu amenda pt constructie fara autorizatie, o data pt gard toti, iar eu pentru gard plus anexa respectiva.

gi-jane2 a scris:

O construcție nu poate fi mai aproape de 60 cm de hotar decat cu acordul vecinilor, aia cu care va invecinati direct. Nici nu are sens sa incepeti demersurile pt autorizatie daca nu aveti acordul lor in scris.
Ce va face sa fiti preocupat acum de autorizatie si nu inainte de a construi, cum e normal?

Buna ziua!
Gasiti aici detalii despre cum sa intrati in legalitate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție legală? vecinul vrea să folosească o porțiune de gard din bca ca perete pentru magazie ioanamaria1983 ioanamaria1983 Buna ziua, Am un vecin care doreste sa foloseasca latura de gard facuta din bca ca perete si sa construiasca o magazie. Este legal ce vrea sa faca? Unde pot ... (vezi toată discuția)
Gard cu fundatie Anda220061981 Anda220061981 Buna ziua! In 2015 am cumpărat o casa care avea gardul cu fundatie din beton si ridicat cca 80 cm de la sol apoi in completarea lui un sus erau sipci de lemn ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe ... Euroinvest Euroinvest Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe care am trait-o zilele trecute numai. La vecinii mei ,de langa casa mea,s-a produs un incendiu ... (vezi toată discuția)