avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, Angajatorul are un agreement cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, Angajatorul are un agreement cu o salariata angajata ...

Buna dimineata,

Angajatorul are un agreement cu o salariata angajata sa stea peste programul de 8 ore de luni pana joi cate 3-4 ore si sa nu vina vinerea.
Cum sa fac sa fie pontajul ok?...acele 3-4 ore daca apar in pontaj sunt ore suplimentare si ar trebuii platite ca si ore suplimentare?

nu stiu cum sa abordez situatia...
cum pot face?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 31 Octombrie 2022
Sunt ore suplimentare, dar care se compenseaza in ore libere platite .

Pontajul ar fi asa : luni - joi , de exemplu, 10 ore lucrate/zi din care 2 ore suplimentare, vineri recuperare .
MULTUMESC

si daca intr-o saptamana a venit de luni-vineri cate 10 ore/zi...acele ore peste norma se considera ore suplimentare nu?...cum se platesc?
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 90 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Daca nu e posibilă compensarea, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia (sporul nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara va rog frumos imi puteti spune si mie cum sa platesc ... living.architecture.ro living.architecture.ro buna seara va rog frumos imi puteti spune si mie cum sa platesc ore suplimentare dupa programul de lucru si sa le introduc in stat si pontaj cit este ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare demarela demarela Buna ziua, In situatia in care in luna martie se efectueaza de catre un angajat intr-una din zilele lucratoare 4 h suplimentare care vor fi compensate prin ... (vezi toată discuția)