avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dacă am proprire pe conturi pot cumpăra o casă sau ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dacă am proprire pe conturi pot cumpăra o casă sau teren? Sau ...

Dacă am proprie pe conturi pot cumpăra o casă sau teren? Sau pot cumpăra pe numele minorului, și cum procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 5 Noiembrie 2022

Madalina Pascu a scris:

Va trebui demonstrat ca bunicii au avut veniturile aferente achitarii pretului precum si provenienta acestor venituri.

demonstrat cui?
Persoanei interesate care ar cere in instanta anularea contractului de cumparare, respectiv creditorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu tot nu vad motiv de nulitate al acelui contract, ce e in neregula cu acel contract? Apoi...cel care cere trebuie sa dovedeasca.
Si daca daca s-ar dovedi ca banii sunt ai mamei s-ar urmari apartamentul el ar face obiectul executarii silite si nu s-ar anula contractul care e perfectat legal...un om a vandut legal o casa si a incasat un pret.
Oricum, nu cred ca se investigheaza ce rude are doamna, ce au in proprietate, de unde, de cand...
In plus, conteaza despre ce datorie este vb.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Dacă banii provin dintr-o succesiune a unui apartament rămas de la bunici și se poate dovedi atunci se poate cumpăra pentru nepot fără probleme?
Doamna, mai bine dati detalii decat sa va aventurati sa faceti acte aiurea.
Ce datorii aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepuirle minorului pot fi atacate? luciffere luciffere Daca pe numele copilului meu se face un act de vanzare/cumparare a unui imobil, copilul intrand in posesia bunului imobil, bancile pota ataca actul de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare imobil catre minori auriciu auriciu Buna ziua, Parintii mei proprietari a doua apartamente vor sa faca act de vanzare - cumparare nepotilor lor ( copii mei ) in varsta de 3 ani respectiv 9 ani. ... (vezi toată discuția)
donatie sau contract de vanzare cumparare? manilodisan manilodisan Bunica mea doreste sa lase imobilul pe care-l detine fiicei sale (mama mea). Mama mea a mai avut o sora care a decedat in 2004 lasand in urma 2 nepoti care au ... (vezi toată discuția)