avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM in perioada proba a reincadrarii pe alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM in perioada proba a reincadrarii pe alta functie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie, unui angajat cu CIM nedeterminat i-a fost desfiintat postul, i s-a propus o alta pozitie la un alt departament pe care a acceptat-o, dar i s-a transmis ca va fi in perioada de proba 90 de zile, intre timp acel angajat a venit cu o cerere de incetare, iar managerul de HR i-a transmis ca nu va da curs cererii pentru ca se afla in perioada de proba......este in regula ca CIM sa fie reziliat datorita faptului ca se afla in perioada de proba? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 4 Noiembrie 2022
Contractul de munca inceteaza nu se reziliaza.
In perioada de proba CIM inceteaza printr-o notificare.
art.31 (3) Codul Muncii:
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia
Ce a mentionat in cererea de încetare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ... Costelus332 Costelus332 Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa ... (vezi toată discuția)
Cm. nedeterminata suspendat cu art. 31 alin. 3 din codul muncii miroxana miroxana Am și eu o nelămurire. În ianuarie 2019 a fost desființat departamentul de vânzări în care lucram, prin urmare am fost toți concediați. La finalul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) ... workingcancerian workingcancerian Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) si as dori sa mi dau demisia(sau notificare pentru incetarea activitatii, oricum e ... (vezi toată discuția)