avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt administratorul unei firme, in acelasi timp am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt administratorul unei firme, in acelasi timp am datorii ...

Sunt administratorul unei firme in acceeleasi timp am datorii pe firma pot beneficia de indemnizație creștere copil chiar dacă firma are datorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 6 Noiembrie 2022
persoana care solicită indemnizația pentru creștere a copilului trebuie sa fi realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal timp de 12 luni consecutiv, în ultimele 24 luni anterior datei naşterii copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația de ccc MariF1 MariF1 Bună ziua! Am 2 întrebări legate de indemnizația pentru creșterea copilului: știu că recent s-a schimbat această lege și acum, pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gyani gyani Am fost angajata pe 1 iunie 2016, am nascut pe 26 aprilie 2017 , am platit din mână stagiul de cotizare ptr.Aprilie si Mai 2016 ptr. a completa stagiul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)