avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la fel cum ...

Program vizitare minor 2 ani derizoriu !







Buna ziua la fel cum spune si titlul am primit programul clasic primul si al 3 weekend de la ora 16-19 la locuinta mamei fara preluarea copilului de acolo sau la alegerea tatalui in fiecare sambata de la ora 16-19 tot la locuinta mamei . Precizez ca locuinta mamei = statul pe drum nu in imobil.Am primit o data la 2 zile 10 minute de convorbire audio video .
De craciun 3 ore tot la locuinta mamei , De pasti 3 ore tot la locuinta mamei iar decizia spune ca programul va fi reconsiderat dupa ce minora va implini varsta de 4 ani.
Programul dorit de mine a fost in fiecare weekend de vineri pana duminica la domiciliul meu si o zi din saptamana 3 ore cu preluare de la domiciliul mamei si readucere inapoi la domiciliu.Mentionez ca nu am dorit sa las numele de familie fostei sotii dar se pare ca instanta a decis ca e mai bine pentru copil ca mama sa poarte in continuare numele dobandit in timpul casatoriei

Dupa parerea dumneavostra daca as face apel la program de vizita mai extins si cu preluarea minorului de la domiciliul fostei sotii si revenirea ei la numele anterior casatoriei ar fi sanse ?
Cel mai recent răspuns: CtrGabriel , utilizator 20:32, 5 Noiembrie 2022
Nu este deloc rezonabil asa ceva dacă ne referim la rezonabilitate...

Daca v-ati ocupat corespunzător de copil nu ar trebui ca o instanță de judecată sa se erijeze intr-un părinte fără legătură de sânge cu copilul.
Aceasta este insa o problemă foarte greu de rezolvat.

Eu le mai zic la judecătoare în fata asa ceva atunci când se încinge judecata și nu le place deloc asa ceva...
Se cam înroșesc la față...

Am clienți care au fost pregătiți de mine câțiva ani și fac instantele sa se facă semafor la față.
S-au abținut toți judecatorii de la o instanță în unele cazuri...
Sunt unii care nu au luat în seamă atentionarile mele și lucrurile au degenerat foarte tare.
Nu ar fi exclus ca lucrurile sa degenereze în timp și în cazul dvs.
Încă, mai aveți o șansă.

În fine, dacă judecatorul este obiectiv este una și dacă este subiectiv este alta...

Sunt destule hotărâri date care nu prea au logica...
Și în cazul dvs. pare sa fie asa dacă îndepliniți condițiile expuse de mine și au fost probate în fata instanței.
Avocata dvs. știe ce a dovedit în fata instanței.
Sunt și instante care motivează incorect sau cum au ele chef.
Fac oricum procurorii cu inculpații...și de aceea aceste procese au o anumită asemănare cu procesele penale.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Zeci de întrebări și răspunsuri și c am atât.Avocatul.ar fi trebuit sa va spună ca la vârsta respectiva este greu sa obțineți programul de vizita dorit de dvs,puteți face apel poste găsiți un jude mai înțelegător.Depinde și cum e motivata hotărârea,cum se formuleaza apelul ,e greu de spus..
Dvs. aţi cerut un pr0gram nerezonabil, vreţi fiecare weekend din lună şi câte o zi în cursul săptămânii. Ar trebui să vă puneţi şi în locul mamei,care, în zilele de vizită, ar fi constrânsă să fie la domiciliu ca să vă predea copilul. Copilul, la 2 ani, e foarte mic şi are nevoie, deocamdată, de prezenţa mamei. Nu v-aţi gândit la varianta de a întâlni copilul în locuri publice, de exemplu la locuri de joacă, în parc, la teatrul de păpuşi, etc., unde să-l ducă mama şi dvs. să vă ocupaţi de copil în acele ore?Ar fi şi mai plăcut pentru copil şi chiar şi-ar dori să meargă cu dvs. . Aveţi toate şansele ca în apel să vi se modifice programul, eu mă gândesc la motivul invocat de dvs.- că nu sunteţi lăsat în incinta casei, fiindcă e proprietatea părinţilor mamei copilului.
Fiecare weekend din luna este nerezonabil.
Are și mama dreptul la weekend...

Insa, in timpul săptămânii este rezonabil.
O zi nu este mare lucru.

Este același lucru ca timp...

Se pot găsi variante ca sa nu fie probleme dacă părinții nu vor sa se sicaneze reciproc.

Eu nu sunt de acord cu sicanarea si nici sa isi plătească polițe dar dacă incepe unul îmi pare normal ca și clientul meu sa răspundă cu aceeași monedă.
Sau...daca sunt alte ipoteze potențial periculoase pe care nu le vom discuta pentru ca nu are sens.

Nu este deloc in interesul superior al minorului un program de vizita tradițional romanesc pentru tata dacă acesta a fost de treaba.
Eu în general ii loveam rău de tot pe tați în instante tocmai ca să înțeleagă că nu au fost de treabă...și era normal sa nu aiba program de vizita sau cel mult programul de vizita tradițional romanesc.
Unele colege avocate spuneau ca sunt mai rău decât femeile...
Va puteți da seama ce înseamnă aceasta...

Este o mare aiureala și un mare haos în prezent pentru ca și instantele judeca adesea aiurea si mai rău pun gaz pe foc.
Apoi, se mira când unii le atrag atenția ca au greșit sau le avertizează sa nu greșească...
Dar, cum nu răspund...tot ele se ofuscheaza...daca le faci observație ca de la profesor la elev...

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Varianta propusă de dumneavoastra a fost adresată și de judecător in sala ea refuzând orice negociere privind programul de vizita . A solicitat in mod express ea ca legăturile mele cu copilul sa se desfășoare doar in fata Porții ei .
Orice negociere a dat greș iar judecătorul s a pronunțat in favoarea ei prin acest program .
Sper din tot sufletul sa primesc altceva mai extins la apel . Probele aduse de mine la dosar când imi vedeam copilul doar pe drum sau in mașina ar trebui sa fie îndestulător pentru a primi un program măcar cu ridicare de la domiciliul ei pentru x ore 2-3 zile pe săptămâna . Alte probe pentru apel nu am de unde aduce decât cele ce le am in prezent anexate la dosar ..aproximativ 90 de File ce includ poze plus DVD URI cu clipuri plus altele

Am solicitat weekendul deoarece am 2 contracte de munca 8ore la o societate și 4 la alta societate . Și doar in weekend am liber
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CtrGabriel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil Mara 10 Mara 10 Bună ziua.As dori sa stiu daca se poate modifica in instanta programul de vizita pt copil minor,ținând cont că domiciliul il are la mama ,iar tatăl il ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)