avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna ziua ma poate ajuta cineva cu o speța ? Prin ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna ziua ma poate ajuta cineva cu o speța ? Prin cererea înregistrată ...

Buna ziua ma poate ajuta cineva cu o speța ? Prin cererea înregistrată la data de 26.11.2022 pe rolul Tribunalului Bucureşti, reclamanta ExxonMobil SRL, în contradictoriu cu pârâții Mobil SRL și Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică, a solicitat să se dispună anularea numelui comercial al BuyMobil S.R.L., obligarea pârâtei Mobil S.R.L. să procedeze la modificarea numelui comercial astfel încât acest nume comercial să nu mai încalce drepturile de proprietate industrială aparţinând reclamantei, obligarea pârâtei Mobil S.R.L. să înceteze orice folosire neautorizată a denumirii “Mobil”, transferul numelui de domeniu www mobil....ro către reclamantă şi obligarea pârâtei BuyMobil S.R.L. la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest litigiu.
În fapt, a arătat că pârâta Mobil SRL comercializează și se
identifică pe piaţă exclusiv prin intermediul numelui său comercial. De altfel, si numele de
domeniu deţinut de pârâtă este format în integralitate din numele său comercial.
În plus, în extrasul de la Registrul Comerţului nu este menţionat niciun punct de lucru, în timp ce sediul se află într-un apartament de bloc. Pe website-ul său, nu sunt menționate
mărcile produselor pe care le comercializează.
În drept, cererea a fost întemeiată pe dispoziţiile Legii 265/2022şi ale Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, precum şi pe prevederile Legii nr. 11/1991.
În apărare, Mobil SRL a arătat că folosește numele comercial conform practicilor loiale în
domeniul comercial. De altfel, a mai arătat și că numele de domeniu de internet
mobil....ro nu mai este folosit în prezent.
Dacă se poate sa fie mai dezvoltată rezolvarea .
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
Stingă Marilena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stingă Marilena , utilizator 09:22, 8 Noiembrie 2022
ce obiect de activitate are mobil srl?


adriandimitriu a scris:

ce obiect de activitate are mobil srl?

Ma poți ajuta ? La ce obiect te referi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încalc drepturi de autor ale mãrcii sau nu daca am domeniu .ro cu o denumire care e deja inregistrata? rayssablue rayssablue La multi ani cu mii de impliniri si sanatate! Am un domeniu [b]yava[/b].ro. Abia acum am aflat ca trebuia sa verific daca nu incalc drepturi de autor ale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare as vrea sa primesc un raspuns concret ... alexc08 alexc08 Buna ziua, am o intrebare as vrea sa primesc un raspuns concret de la un avocat care chiar stie, pentru ca pareri am auzit, impartite stanga si dreapta. Am o ... (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)