avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs la evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs la evacuare

Am primit anul trecut o sentinţă de evacuare, la care acum mi-a fost respins şi apelul. După părerea mea, situaţia din realitate e exact cea din decizia 2102 / 17.03.2005 a ICCJ, deci evacuarea ar fi trebuit respinsă ca inadmisibilă. Dar n-am reuşit să conving şi instanţa (din motive pe care le pot detalia, dacă va fi necesar).

Problema mea actuală este să găsesc o cale de a împiedica ducerea la îndeplinire a evacuării, până la judecarea recursului. Din câte am văzut în C.proc.civ., recursul nu suspendă executarea hotărârii decât în anumite cauze, printre care nu e inclusă şi evacuarea. Până la depunerea recursului mai durează, nu cred că am să primesc comunicarea de la apel mai devreme de 30 de zile.

Dar aş avea nevoie să-mi explice cineva ce acţiuni poate desfăşura proprietarul care a obţinut respectiva hotărâre de evacuare, dacă va dori să o ducă la îndeplinire înainte de judecarea recursului şi cum aş putea împiedica eventualele sale acţiuni. Mulţumesc anticipat pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: selfdefender , utilizator 03:59, 30 Aprilie 2010
Nu inteleg ce acte au fost semnate de sotia dumneavoastra.Daca ati cumparat apartamentul de la cineva, X, pe numele reclamantului, inseamna ca reclamantul a semnat contractul de vanzare-cumparare cu X. Dvs.sau sotia ca ce erati trecuti in acel contract de vanzare-cumparare?Dvs.cum ati locuit pana in acest moment in acel imobil, cu ce acte, aveti contract de inchiriere cu reclamantul, comodat, resedinta ceva?
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
dandanaua, utilizator
dandanaua a scris:

inseamna ca reclamantul a semnat contractul de vanzare-cumparare cu X. Dvs.sau sotia ca ce erati trecuti in acel contract de vanzare-cumparare?

Reclamantul nu a semnat personal nici un contract. Am convenit să cumpărăm apartamentul pe numele lui, pentru a garanta astfel împrumutul. Aşa că a redactat o procură pe numele soţiei mele, iar aceasta a semnat actele. Reclamantul nu mai locuieşte în România de vreo 25 de ani, ceea ce mi s-a părut o asigurare suficientă. Dar se vede că n-a fost.

dandanaua a scris:

Dvs.cum ati locuit pana in acest moment in acel imobil, cu ce acte, aveti contract de inchiriere cu reclamantul, comodat, resedinta ceva?


Nu există nici un contract cu actualul proprietar, de nici un fel. Am plătit suma cu care l-am cumpărat (numerar, în faţa notarului) iar când foştii proprietari l-au eliberat, ne-am mutat în el. Reclamantul a recunoscut de altfel, la interogatoriu, că nu există şi nu a existat nici un contract de închiriere şi că nici nu a primit niciodată vreo sumă de bani drept chirie.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
selfdefender, utilizator
A fost respins şi recursul, după două amânări ale pronunţării. Invocasem atât calificarea căii de atac, cât şi inadmisibilitatea acţiunii (situaţia e practic identică cu cea din decizia nr. 2102 din 17 martie 2005 a ÎCCJ).

Am înţeles că hotărârile de la Curtea de Apel nu se comunică, deci ar trebui să merg la Registratură? Îmi poate spune cineva cam în cât timp se redactează hotârârea? Mulţumesc.
Aş mai avea nevoie de încă o precizare. Intenţionez să depun o contestaţie în anulare şi aş vrea să ştiu cum se calculează termenul de 15 zile. Pe de-o parte, am fost în sală la 16 aprilie, când s-a judecat recursul şi a rămas în pronunţare. Dar ulterior, pe site a apărut că s-a amânat pronunţarea cu o săptămână, după care s-a mai amânat încă o dată, cu încă 5 zile. La aceste două termene nu am mai fost prezent. În acest caz, termenul de 15 zile se va calcula de la redactarea hotărârii?
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
selfdefender, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unei hotãrâri obþinute cu numele reclamantului scris greºit selfdefender selfdefender Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit peste tot, începând de la cererea de chemare ... (vezi toată discuția)
Decizie de kafka. pe ce îmi pot baza contestaþia în anulare? selfdefender selfdefender Trebuie să formulez o contestaţie în anulare, dar nu ştiu unde s-ar putea încadra motivele, dintre cele menţionate în C.proc.civ. În decizia nr. ... (vezi toată discuția)
Recurs la recurs -admisibilitate Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua. speta e urmatoarea: Acum cativa ani s-a pronuntata o sentinta civila irevocabila prin neapelare. In 2007 s-a declarat revizuire, respinsa la ... (vezi toată discuția)