avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului

am un copil de 7 ani, tatal este cetatean strain; nu suntem casatoriti, el mintindu-ma la inceput ca nu este casatorit, ulterior spunandu-mi ca de fapt nu este incheiat procesul de divort si dureaza de 8 ani incoace, si nu se mai termina.. copilul poarta numele de familie al tatalui, si as fi vrut sa stiu daca sunt sanse sa-mi ia copilul, in sensul de a obtine in instanta dr de a-l creste..eu lucrez cu carte de munca, pe un salariu minim pe ec, iar el vine, de regula, o data pe luna, sta cam 10 zile si pleaca inapoi in tara lui. El mai are 3 copii cu sotia..
copilul este la scoala, cls I
nu stiu nici ce inseamna o ancheta sociala, ce presupune..
astept cu mare interes un raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:15, 21 Ianuarie 2010
Are sanse minime insa trebuie sa faceti dovada unor conditii optime de crestre si educare a minorului.Ancheta sociala se efectueaza la domiliul partilor tocmai pentru ca Autoritatea Tutelara sa constate care sunt conditiile oferite de pariniti pentru cresterea si educarea minorului.Exista pe rol vreo actiune sau intrebati de principiu?
Reveniti cu detalii!
stiu ca asta intentioneaza..si vreau sa fiu pregatita
el nu vorbeste prea bine lb. romana, dar copilul, din luna octombrie merge la after-school,( pana seara la 6, caci eu lucrez in ture) la insistentele mele a platit el acest program de after-sh.(costa 9mil pe luna).
eu din februarie schimb locul de munca, dar oficial tot un salriu de 750ron voi avea, insa neoficial sal este de 1500ron, si nu voi mai lucra in ture, ci numai de dim pana la ora 17.
ma mai ajuta mama din cand in cand, insa consider ca pt copil e mai bine sa fie la after-shool, decat la parinti, avand in vedere ca tatal meu e un om bolnav, care necesita ingrijire, si sunt certuri cam dese..in familie
asa, pana la 6 seara isi poate face temele, invata suplimentar matematica, lb engleza, socializeaza..
va multumesc mult pt raspuns
Aveti o situatie destul de dificila,dar mai ales dificila pentru copil,avand in vedere ca serviciul va ocupa foarte mult timp,ca unde locuiti situatia este delicata datorita problemelor de sanatate ale tatalui si datorita problemelor de familie si mai ales pentru ca sunteti dependenta din punct de vedere financiar in cresterea copilului de banii tatalui acestuia.
Actiunea de incredintare a minorului pe care trebuie sa o promovati,cu ajutorul unui avocat(iar in aceasta situatie va fi destul de dificil pentru dvs.din punct de vedere financiar)trebuieste dovedita cu probe.
Acestea sunt acte,interogatoriu,doi martori si ancheta sociala,despre care intrebati.
Ancheta sociala este efectuata la cererea instantei de judecata de functionarii autoritatii tutelare ai primarieie pe raza careia se afla domiciliul dvs..
Acestia in urma constatarii pe teren a situatiei dvs.locative si a conditiilor morale,materiale si de educare pe care i le oferiti copilului vor face un referat care va arata situatia dvs in aceasta privinta.Acesta va fi trimis instantei care si in functie de acesta,dar si de probele administrate in cauza va stabili daca sa va fie incredintat copilul si daca ii oferiti cele mai bune conditii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul cu copii minori lauryta4 lauryta4 Buna! Sunt despartita in fapt si m-am hotarat sa divortez. Singura intrebare este daca imi pot lua copilul doar pentru ca nu lucrez. Tatal copilului nu-l mai ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? kutyafule40 kutyafule40 Stau impreuna cu o fata si am facut un copil , situatia asa sa agravat ca despartim. Casa este a mea totul este pe numele meu, nu suntem casatoriti, si vreau ... (vezi toată discuția)
Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)