avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garaj daramat fara autorizatie + 2 pereti si acoperis ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garaj daramat fara autorizatie + 2 pereti si acoperis daramat la casa mea.

Buna ziua! Am o problema destul de mare si nu stiu cum sa procedez. Vecinul (o firma mare din Germania din domeniu agricol au cate mii de hectare doar in Timis) a inceput procesul de demolare a unui garaj la sediul local. Problema este ca garajul respectiv este foarte aproape de casa mea si cum se face ca ~Dorel~ a reusit sa darame si 2 pereti + o parte din acoperis a casei mele. Interesant este faptul ca au inceput demolarea fara autorizatie si fara a spune ceva vecinilor (mie). Cum as putea proceda orice ce as putea face? Pot sa ii dau in judecata si sa cer despagubiri.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
IatanPaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: IatanPaul , utilizator 16:19, 21 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza primaria si ISCtii. in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru lipsa proiect si autorizatie de demolare.
Puteti deschide actiune in instanta impotrica firmei si cere daune materiale/ repararea casei dvs. si daune morale pentru disconfortul creat.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strângeți ceva probe, poze ,încheiați un proces verbsl in care evaluati pagubele,răspunsul.autoritatilor la sesizări și apoi contactați un av pt o acțiune în răspundere civila delictuala.Nu va faceți griji ca sunt firma mare asta înseamnă că o să aveți ce executa când câștigați.Eventual puteți trimite o notificare ls firma mama din Germania redactata de av și tradusa pt a încerca amiabil o soluționare..
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Bun, sa zicem ca merg cu ei in instanta. Care sunt sansele sa castig un asemenea proces si cat se poate cere despagubiri pentru pagubele create (aici inteleg ca vine cineva sa evalueze pagubele) si disconfortul produs?Exista o suma maxima? Chestia este ca totul s-a intamplat in plina zi, parintii mei fiind acasa nestiind ce se intampla, cand au iesit afara au vazut jumatate de casa distrusa.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
IatanPaul, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câștigați in.primul.rand contravaloarea sumelor necesare reparațiilor probabil nu rămâneți cu garajul dărâmat pana se termina procesul Faceți dovada cu facturi, deviz costul manoperei,materialelor sume care se recuperează. Despre daune morale trebuie administrate probe în care sa faceți dovada cum au fost afectați părinții etcetc.Nu exista calcule fixe ,aceste aspecte se discuta cu un avocat depinde si de, materialul "clientului ,de ce probe poate sa producă acesta ,are prieteni ,vecini care pot sa vina ca martori șamd.Nu va obliga nimeni sa mergeți în instanta ,puteți încerca o soluționati amiabil.puteti aștepta ca autoritățile sa aplice ceva sancțiuni firmei respective..
Aveți toate șansele de câștig doar ca va inhamati la o lupta care durează .și care necesita rabdare bani etc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
SEsizati oficial directia corp control din primarie,si inspectoratul de stat in constructii
Pentru probarea daunelor rezultate in urma evenimentului,in instanta este necesarsa detineti concluziile expertului tehnic care sa concluzioneze asupra circumstantelor,datei,factorului generator,sa evalueze prejudiciul

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dețin un teren pe care este construită o casă ... sorinsigina sorinsigina Bună seara! Dețin un teren pe care este construită o casă care, pe limita de proprietate are zid comun cu casa vecinului. Eu am hotărât să demolez ... (vezi toată discuția)
Stabilire proprietate casa DianaNeagu DianaNeagu Buna ziua! Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns pentru urmatoarea speta: De curand am cumparat o casa, pentru care pregatesc actele de intabulare. Problema ... (vezi toată discuția)