avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de seriviciu ...

Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de seriviciu cu GPS pe ea , directorul firmei , ma urmărește NON stop atât in timpul programului cât și in Weekend , este normal ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 15:27, 22 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Isi urmareste masina.
Daca va simtiti urmarit, puteti sa nu o folositi decat in timpul serviciului in interes de serviciu.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
" ..... Unii dintre cei care au mașini de serviciu se pot trezi monitorizați. Dacă mașinile au sisteme ce permit localizarea lor, la orice oră, un angajator poate ajunge să-l urmărească pe angajatul său îndeaproape.

Dacă în unele situații, când interesul legitim al angajatorului este evident, de pildă, atunci când angajatul său întârzie nejustificat un transport sau folosește în mod abuziv mașina pentru interesele personale, a vrea să știi unde se află mașina și ce traseu parcurge zi de zi este rezonabil, în alte situații, nu este altceva decât un abuz din partea angajatorului. Montarea de sisteme de supraveghere audio în mașinile de serviciu poate fi, de asemenea, un aspect ce nu poate fi motivat de niciun interes legitim al angajatului. .... "
www.avocatnet.ro/articol_489...
Buna ziua,
Raspunsul la aceasta intrebare il puteti afla studiind singur documentele care le-ati semnat in momentul in care v-a fost predata masina. Acordati un pic mai multa atentie conditiilor de utilizare a autoturismului, urmariti urmatoarele aspecte:
- este mentionat faptul ca autoturismul are sistem de monitorizare GPS?
- este mentionat ca puteti utiliza autoturismul si in alte scopuri decat cele privitoare la indeplinirea atributiilor de serviciu?
Daca aceste lucruri sunt mentionate atunci nu aveti motiv sa considerati ca sunteti urmarit autoturismul este monitorizat iar dv. cunosteati acest lucru din momentul semnarii documentelor.
In cazul in care nu este mentionat ca puteti folosi autoturismul si in alte scopuri decat cel profesional e rau...
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
janapress, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare angajati Ambra Denisa Ambra Denisa Tinand cont de prevederile dreptului la viata privata si ale regulamentului GDPR, angajatorul poate sanctiona angajatii in baza unui sistem de monitorizare GPS ... (vezi toată discuția)
Masina de servici supravegheata Diana_B Diana_B Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos ce lege se refera la supravegherea masinilor angajatilor prin gps? Am inteles ca trebuie facuta o notificare prin ... (vezi toată discuția)
Date personale client / urmarire gps Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Va propun atentiei o problema mai complexa. Eu in calitate de persoana juridica inchei un contract de inchiriere auto cu o persoana ... (vezi toată discuția)