avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am o întrebare în legătură cu niște ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am o întrebare în legătură cu niște datorii ...

Bună ziua, am o întrebare în legătură cu niște datorii către RADET.
Pe scara unde locuiesc, din ce am înțeles, pentru că locuiesc aici de aproximativ 2 ani , exista un apartament care a fost cumpărat de un locatar prin intermediul băncii. Acesta nu a putut să îl plătească dar a lăsat și vreo 2500 euro datorii la întreținere. Banca i-a luat apartamentul și l-a vândut mai departe altui locatar. Datoria a rămas și în prezent și de câteva zile primim înștiințări de executare silita către asociație. Cum pe scara locuiesc în majoritate pensionari întrebarea mea este ce se v- a întâmpla cu datorita pe care acel apartament o are ? Cum a fost posibilă vânzarea/cumpărarea apartamentului cu datorii la întreținere? Eu când am vândut mi s-a cerut de către notar să aduc dovadă cum că nu am datorii la întreținere . Cine este vinovat? Țin să menționez că toți ceilalți suntem la zi cu plata întreținerii.

Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
Locatarul12, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:27, 23 Noiembrie 2022
Atat timp cat asociatia de proprietari prin reprezentant legal,cunoscand situatia apartamentului nu a inteles sa demareze procedura de recuperare debit in evidenta,nu a instituit privilegiu imobiliar,rezulta ca debitul eventual poate fi recuperat de catre asociatie prin actiune impotriva ex proprietarului care a generat debitul
Exista situatii in care debitul nu poate fi recuperat urmare starii de insolvabilitate a debitorului si atunci asociatia de proprietari urmeaza sa dispuna modalitatea de recuperare de la restul locatarilor buni platnici sau de stornare suma-functie de valoarea acesteia
primim înștiințări de executare silita către asociație.

Cine someaza asociatia de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire apa calda restante radet ivanka82 ivanka82 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 5 cinci scari, iar la scara unde locuiesc ni s-a oprit apa calda pentru ca exista restante catre RADET in ... (vezi toată discuția)
Restante radet VasilicaR VasilicaR Buna ziua, Am urmatoarea problema: Am cumparat de curand (3 luni) un apartament.Asociatia de Proprietari a eliberat acea adeverinta prin care se certifica ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)