avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat Tatal meu ...

Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat.

Tatal meu a detinut un contract de telefonie fixa Telekom, preluat ulterior, in 2021, de Orange. Deci vorbim de un contract "istoric" (>40 ani vechime), in afara oricarei obligatii de perioada contractuala sau cu echipamente de predat.

Am trimis pe email catre Orange, actualul furnizor, copie dupa certificatul de deces in data de 31.10.2022 si notificare de incetare imediata de contract. Am primit tot pe email nr de inregistare.

Intre timp, ei continua sa emita factura la adresa respectiva (casa nu mai este locuita, un vecin preia corespondenta) si pretind plata pentru inca 30 zile, ca perioada preaviz.

Din cate stiu, exista o diferenta intre notificarea de incetare contract pe motiv de deces si cererea de reziliere clasica, la solicitarea titularului contract, la care intervine acea perioada contractuala de maxim 30 zile/preaviz.

O angajata de la call centerul lor mi-a confirmat ca pana acum ceva ani, erau tratate diferit spetele, reziliere la cerere si incetarea contract pe motiv deces, cum stiam si eu, dar recent, chiar si pt decedati se mai factureaza o luna de servicii in plus, ca luna de preaviz!

Stie cineva daca legislatia actuala este de partea mea si daca au intervenit modificari in ultimii ani in legislatia comerciala in favoarea operatorului de telefonie? Nu detin contract scris pt verificare clauze, nu stiu daca exista, fiind vorba de un abonament istoric si multiple fuziuni intervenite (Romtelecom/Telekom/Orange), nu s-au facut contracte la fiecare schimbare furnizor, contractul neavand o adresa de email asociata pt primirea acestora. Si chiar daca ar fi astfel de clauze, nu sunt abuzive? Poti furniza servicii inutile unei persoane decedate, e moral si legal sa pui astfl de clauze? Cine le mai poate plati? Mentionez ca in cazul meu, succesiunea a fost deja incheiata, dar in cazul unui abonat fara mostenitori cine ar putea sa le platesca ulterior decesului titularului?


Multumesc de raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
MAYA2, utilizator

Alte discuții în legătură

Când se reziliază contractele de servicii în caz de deces? nicu_ip nicu_ip Bunica mea a decedat și a avut contract de telefonie fixă și TV. Aveam doar certificatul de deces în copie și l-am dus la un sediu pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom Magdalena123456 Magdalena123456 Bună ziua. Cum pot să reziliez un contract Telekom dacă proprietarul (tatăl meu) a decedat? Trebuie să plătesc taxa de reziliere pentru reziliere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)