avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna dimineata. Tocmai ce mi am luat o teapa pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna dimineata. Tocmai ce mi am luat o teapa pe internet si am ...

Buna dimineata. Tocmai ce mi am luat o teapa pe internet si am decis sa va explic ce s a intamplat si ce sanse am sa rezolv ceva. Deci. In weekend am facut o comanda pe un site de adidasi. Aparent, toate produsele aratau impecabil in fotografii plus ca erau preturi foarte reduse. Mi am ales o pereche si am facut comanda. Mentionez din start ca nu am avut optiunea de a lua legatura cu cineva ca sa aleg verificare colet. Imi dadea eroare cand vroiam sa trimit un mesaj. Infine. Am trecut peste si am continuat sa fac comanda. Luni am primit un sms ca sa confirm comanda. Am trimis sms ul , toate bine si marti a ajuns. Cand a ajuns marti, am observat ca cutia este mult mai mica decat ma asteptam. Am platit coletul , l am deschis si ce sa vezi? O pereche de adidasi complet diferiti, de o calitate proasta si cu totul alta marime. Zic na, probabil doamna s a incurcat cu comanda si o sun sa clarificam situatia. O sun pe numarul lasat in detaliile expeditorului si imi intra direct casuta. O sun din nou de pe alt telefon. Nimic. Direct casuta. Pe site avea un numar de contact. Nimic nici pe el. Casuta. Am dat si mail si nu raspunde nimeni. Am intrat pe site la sectiunea cu detaliile firmei sa vad cine sunt. Spre surpinderea mea toate detaliile erau falsificate. La nr de tel avea un numar care nu exista, numarul de inregistrare era ceva gen 999/999 iar ca si firma era exact asa Sc Srl. Atunci mi am dat seama ca 99% este teapa. Intrebarea mea este ce as putea sa fac in cazul acesta ca sa imi recupar banii? Mentionez ca am numele adresa si numarul de tel pe care imi intra direct casuta pe factura de la curier. Multumesc
Cel mai recent răspuns: moxi , utilizator 21:58, 2 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sesizare la OPC si plangere la politie/parchet.
Mulțumesc pentru răspuns. Credeti ca as avea vre o sansa sa rezolv ceva?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Sesizare la OPC si plangere la politie/parchet.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa mai dați o comanda dar sub alt nume cu Ramburs. Daca vi se trimite incercati să aflați detalii de la Curier de unde a fost ridicat. Evident Dvs. Refuzați coletul cu pretext. Daca obțineți ceva răspuns concludent, atunci poate aveți o pistă de pornire. Daca in plângere faceți referire ce curier va adus atunci poliția ar putea lua legătura cu firma de Curierat și poate depistează ceva. E doar o idee.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce să facă OPC-ul? Aici nu este vorba despre un furnizor existent legal, care nu și-ar fi respectat obligațiile, este o escrocherie 100%. Este deci de competența poliției/parchetului.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Sesizare la OPC si plangere la politie/parchet.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti rezolva nimic, am vazut multe spete asemanatoare, si foarte sigur ca banii au plecat din tara de foarte multa vreme, treceti banii la pierdere si data viitoare invatati ca atunci cand preturile sunt prea bune si frumoase sa fie adevarate deschideti larg ochii, LARG, si incepeti sa cautati informatii, ma mir ca in 2022 cand exista peste tot sfaturi cum sa te feresti de tepe mai exista unii care le iau in plin, dar na........asta este

Alte discuții în legătură

Teapa okazii dubstep dubstep Buna ziua ! Daca a-m dat \"teapa\" la cineva pe okazii ( in loc sa ii trimit o pereche de adidasi Nike , iam trimis o pereche de tenisi de bazar) pot pati ceva ... (vezi toată discuția)
Am luat o "teapa" pe site-ul okazii, ce anume pot face pe cai legale? bogdanel71 bogdanel71 Buna ziua, as vrea sa va cer parerea legata de un lucru care mi s-a intamplat in urma unei tranzactii pe site-ul okazii.ro . Am licitat pentru o pereche de ... (vezi toată discuția)
A fost refuzat coletul si curierul imi cere sa platesc taxele, pentru ca nu am pus in pachet ce trebuia. dubstep dubstep Buna ziua ! Daca am trimis un pachet prin fan curier ramburs ( fara verificare colet ) , trebuia sa trimit o pereche de adidasi si am trimis o alta pereche , ... (vezi toată discuția)