avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am solicitat de la taxe si impozite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am solicitat de la taxe si impozite fiscal/fiscale ...

Buna ziua! Am solicitat de la taxe si impozite fiscal/fiscale pentru o proprietate mostenire ce o detin cu mama si sora. Initial mi s-a spus ca fiscalele nu pot fi eliberate fara procura sau prezenta personala pentru mama si sora, dupa sub forma de ajutor mi s-a oferit posibilitatea cererii prin email in urma careia am si primit fiscalele. Expertul cadastral a refuzat fiscalele din cauza ca nu erau corect facute si m am intors cu ele la ghiseul respectiv pentru rectificare. Desi initial totul a fost ok si ne-am inteles in privinta modificarilor necesare cand m am intors sa le ridic situatia s-a schimbat doamna fiind nemultumita ca nu a primit spaga foarte probabil si mi-a zis ca nu imi elibereaza fiscalele fara procura sau prezenta personala si ca varianta cererii prin email este doar daca vor ele sa imi accepte. Precizez ca m-i s-a cerut sa rescriu cererile pentru eliberarea fiscalelor noi si nu rectificate( fiscalele initiale probabil au disparut). Scuzati complexitatea descierii intrebarea mea e mult mai simpla, se pot elibera fiscalele pe baza de cerere prin email si copii buletin sau nu si in care situatie s-a gresit ? cand m-i s-au eliberat initial sau a doua oara la refuzul ca nu vrea ea. situatia s-a desfasurat pe perioada mai multor saptamani si necesitatea de a ma prezenta acolo de doua trei ori pe saptamana.

Cu stima, Cristian B.
Cel mai recent răspuns: Cristian2908 , utilizator 23:18, 24 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a se elibera certificatele de atestare fiscală pe mail, ar trebui să poarte semnătură electronică (situație în care pot fi folosite doar în varianta electronică). Dacă sunteți mai mulți coproprietari, unul dintre ei poate face cerere pentru întreaga proprietate, nu trebuie să vină toți fizic la ghișeu, cu atât mai mult cu cât certificatul de atestare fiscală este doar un act informativ (cu privire la datoriile fiscale), care nu conferă nici un alt drept asupra bunurilor în cauză.
Vedeți aici cum arată tipizatul pentru certificatul de atestare fiscală și ce spune despre coproprietari: [ link extern ]
Multumesc de raspuns, ce pot face pentru a-mi obtine certificatele in cazul de fata tinand cont ca am fost refuzat categoric? exista vreo lege de care ma pot folosi pentru a le obtine. Tinand cont ca am incercat deja sa obtin audienta la primar si am fost refuzat de o doamna de la rel. cu publicul pe motivul ca a discutat cu colegele si aveau dreptate ele si nu are rost sa mai merg la primar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatele fiscale eliberate nu pot fi rectificate.Daca figurați la poziția de rol cu bunuri declarate ,in indiviziune cu rudele dvs.aveti toate drepturile pentru a obține acel certificat fiscal. Completări un nou formular de certificat însoțit de o copie de pe CI. De obicei un certificat fiscal nu poate contine erori decat daca au fost debitate in baza de date eronat informațiile cu privire la imobil din certificatul de succesiune, de exemplu suprafete,an de construire,date de identificare,strada,numar,etc.Totusi, sunteți moștenitor?Nedumerirea mea provine din faptul că initial vi s-a cerut o procura notariala de reprezentare , apoi o persoană descurcareată v-a prezentat variantă eliberării unui certificat fiscal pe baza unei cereri transmisă pe email, si ulterior după corectarea erorii din baza de date v-a solicitat iar procura pentru eliberarea certificatului. Dacă sunteți moștenitor si aveti bunurile declarate în indiviziune ceea ce vi se intampla este lipsa de profesionalism combinată cu exces de zel.
eu sunt trait de mult pe afara si nu m-am prins la timp de necesitatea spagii pentru a primi ceva ce mi se cuvine si fara. ulterior am vb cu un sef am promis sa-mi corectez greseala dar fetele de la ghiseu au fost nemultumite simtinduse lasate pe afara. M-am enervat am injurat si nu am mai primit nimic...eu in fiecare dimineata pierduta acolo trebuia sa fiu in alta parte. Unde pot depune plangere sau daca e suficient as putea contacta un avocat daca nu e deranjul prea mare si infractiunea prea mica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren- certificat fiscal laviniacris laviniacris Buna ziua, va scriu pt ca am ajuns efectiv la capatul rabdarii si tolerantei fata de un sistem birocratic imposibil. Am un teren mostenire de la parinti la ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor Nicolae13 Nicolae13 Doresc sa obtin certificatul de mostenitor pentru trei suprafete agricole in judetul Braila.Pentru alte bunuri din Bucuresti am obtinut certificatul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune/diaspora delfran delfran Sa va prezint succint situatia:tata a avut un apartament in Buc si probabil ceva bani in conturi, certificate de investitor si de trezorerie.Eu si sora ... (vezi toată discuția)