avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog dacă este posibil sa îmi oferiți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog dacă este posibil sa îmi oferiți o a doua ...

Bună ziua!
Va rog dacă este posibil sa îmi oferiți o a doua opinie referitor la speță mea.
În fapt am pe rol în faza de apel un proces de "constatare dreptului de proprietate" (un teren). Eu sunt reclamantul.
Terenul a fost cumpărat în 2007 cu o procura falsa, mandatar fiind fiul.
Instanta a desființat actele de vânzare cumpărare în 2013.
Am deschis un proces și într-un final am ajuns la o înțelegere.
Pe fond la final am ajuns la o înțelegere cu partea pârâta sa-mi cedeze toate drepturile asupra terenului și ștergerea din cartea funciara printr-o declarație de aghiesare la notariat și prezentata in instanta. Lucru cu care a fost de acord și instanta.
Achiesarea sa făcut la notar, dar sub pretenția a unei sume de bani.
În paralel s-a făcut și o declarație ca au primit și banii respectiv.
Concluzia instantei a fost ca a luat act de înțelegerea părților prin Achiesare dar find faptul ca se precizează de o "tranzacție = suma" se pronunța prin a urma procedura de tranzacție prin suplimentare.
Întrebarea mea este:
Noi (părțile), era mai bine în fac în loc de "Declarație" ca au primit banii "Contract de tranzactie"?
Deși în declaratie este specificat pentru ce au primit suma și ca renunță în favoarea mea la toate drepturile și sunt de acord cu transferul de proprietate și ștergerea tuturor notarilor din cartea funciara.
Dar cu toate astea pe font nu s-a putut pronunța sub motivarea ca este "alta" procedura de tranzacție.

După părea dvs era mai corect
Contract de tranzacție?
Sau dacă aveți o alta perspectiva?, de exempu rezolvarea directa prin notariat.

Mulțumesc!

Cu stima!
Oprea Mihai
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:23, 25 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O a doua opinie se afla consultând un avocat căruia ii puneți la dispoziție toate actele pt a primi un răspuns competent .Pe un forum se adresează de obicei întrebări cu caracter general raspunsurile fiind orientative Trebuie studiata hotărârea sau încheierea prin care a fost respinsa tranzacția trebuie văzută motivarea judecătorului etc.Im funcție de situația exacta se apreciază dacă e cazul sa fie făcut apel. dacă exista o alta soluție
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Tgia Tgia Buna seara.Eu si cu mama mea am mostenit 3/4 respectiv 1/4 din casa = teren dupa decesul tatalui.As vrea sa stiu daca pot face o donatie pe partea mea si ce ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren extravilan RamonaIsar RamonaIsar Ce trebuie facut in situatia urmatoare: acum 10-12 ani, tatal meu a facut o chitanta la primarie intre el si o a doua persoana de la care a cumparat o anumita ... (vezi toată discuția)
Diviort cu copii și partaj amiabil bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua, O nelămurire am in cazul unui partaj care s-a facut amiabil si se va termina printr-o tranzactie in fata instantei de judecata. Părtile au ... (vezi toată discuția)