avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare judecatoreasca speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare judecatoreasca speta

o persoana fizica vrea sa se reabiliteze judecatoreste.Indeplineste conditiile pentru prima condamnare dar mai are pe rol un dosar penal pt. care nu are hotarire definitiva.Se poate reabilita?
Cel mai recent răspuns: alidia , utilizator 17:39, 27 Octombrie 2010
SABINA BB a scris:

o persoana fizica vrea sa se reabiliteze judecatoreste.Indeplineste conditiile pentru prima condamnare dar mai are pe rol un dosar penal pt. care nu are hotarire definitiva.Se poate reabilita?

Parerea mea este ca nu poate obtine hotarare de reabilitare judecatoreasca pana cand nu este achitat in noul proces.
Daca a savarsit o infractiune, chiar si in timpul procesului de reabilitare si este cercetat penal, de asemenea, cererea de reabilitare se va respinde de instanta.
Nu este nimic neconstitutional sub acest aspect.

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere faptul ca sunt mai multe pareri si parerea mea este nu se poate formula aceasta cerere in cazul in care este vorba despre o reabilitare de drept, fiind in acest caz incidente prevederile art.134 c.pen.
In cazul reabilitarii judecatoresti nu exista prevederi exprese care sa impiedice admiterea unei astfel de cereri,astfel ca impartasesc punctul de vedere al distinsei d-ne.avocat Mihai
Daca persoana a savarsit o noua infractiune conform legii nu se poate da reabilitarea judecatoreasca
atat timp cat este cercetata penal sau cu atat mai mult daca a fost trimisa in judecata...
Asa zice legea...ca nu se poate...
Este unul din motivele pentru care se cere fisa de cazier de instanta care judeca cererea de reabilitare...

avocat Claudiu Lascoschi
Eu cred ca nu se poate vorbi despre recidiva atata timp cat nu a fost condamnat in cel de-al doilea proces penal in care este inculpat. Pana la condamnare, este doar presupus vinovat.
Insa chestiunea are alt raspuns, din punctul meu de vedere.
Conform art. 500 CPP, judecarea cererii de reabilitare se suspenda pana la judecarea noii cauze penale in care persoana este inculpata.

Art. 500
"Daca inainte de solutionarea cererii de reabilitare a fost pusa in miscare actiunea penala pentru o alta infractiune savarsita de condamnat, examinarea cererii se suspenda pana la solutionarea definitiva a cauzei privitoare la noua invinuire."

Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
alidia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua am si eu o intrebare pentru dvs am suferit o condamnare de 7 ani pentru infractiunea de talharie,in anul 1993.am ispasit condamnarea si in anul ... (vezi toată discuția)
Rebilitarea cazierului gclejan gclejan acum 3 ani am luat o amenda penala pe care am platit-o , pe data de 3 februarie 2011 s-au facut 3 ani , cazierul se sterge automat ? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis, putin ajutor va rog IlieGeorge IlieGeorge Salutare. Am si eu o nelamurire,poate ma ajuta cineva. Pe data de 29.03.2012 am fost condamnat definitiv pentru Conducere fara permis si am executat 19 ... (vezi toată discuția)