avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CM NEPLATIT Am o situatie ciudata. Angajatorul mi-a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CM NEPLATIT Am o situatie ciudata. Angajatorul mi-a cerut la ...

CM NEPLATIT

Am o situatie ciudata. Angajatorul mi-a cerut la angajare sa aduc stagiul de cotizare de la ultimul angajator. Dupa aproximativ 3 luni am avut nevoie de CM, acesta fiind in luna septembrie. Plata salariilor a fost efectuata pe 5 octombrie, iar pe 9 octombrie am primit mail de la hr daca am mai avut un alt angator cat sa intrunedc mimim 6 luni de cotizare. Am raspuns in aceeasi zi. Pe 19 octombrie am primit iar mail de la hr, in care imi cereau sa aduc de la AISB stagiul de cotizare pentru ca eu fusesem in CCC, lucru pe care l-am specificat la angajare. Dupa doua luni si multe mailuri trimise catre ei sa imi ofere un raspuns, am primit pe 24 noiembrie urmatorul radpuns: am adus prea tarziu stagiul de cotizare, data limita fiind 21 octombrie, ca sa imi poata plati CM restant pe 25 octombrie. Tin sa mentionez ca eu nu am fost instiintata de aceste termene, iar debla stat procesarea cererii mele dureaza o saptamana, iar ei mi-au scris cu doua zile inainte sa expire data limita in care as fi putut face ceva.

Cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 13:23, 25 Noiembrie 2022
Conform legii dv. aveati obligatia sa duceti stagiul de cotizare la angajare.
Faptul ca nici ei nu l-au solicitat vina se imparte....
Inteleg ca dv. ati fost in concediu medical in luna septembrie 2022. In acest caz dv. va duceti fuguta si duceti stagiul de cotizare iar d-na de la resurse umane are obligatia sa va recalculeze drepturile salariale si sa va plateasca concediu medical.
Intradevar faptul ca dv. nu ati dus toate documentele la angajare si nici nu le-ati depus pana la termenul de 25 oct. ii va incarca ei activitatea cu recalcularea drepturilor salariale si a contibutiilor la bugetul de stat, a dosarului pentru casa de sanatate, va trebui sa depuna declaratie rectificativa la D112... si uite asa face munca in folosul dv....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm neplatit. am o situatie ciudata. angajatorul mi-a cerut la angajare ... Elena202119 Elena202119 Buna ziua, Am o situatie ciudata. Angajatorul mi-a cerut la angajare sa aduc stagiul de cotizare de la ultimul angajator. Dupa aproximativ 3 luni am avut ... (vezi toată discuția)
De ce refuza angajatorul plate concediului medical al soției? ... Alexandru9898 Alexandru9898 De ce refuza angajatorul plata concediului medical al soției? Soția are 5 luni stagiu cotizare la fostele locuri de muncă plus o lună la actualul loc pe ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale 2018 madalinagabriel madalinagabriel Buna ziua,as dori sa stiu care e stagiu minim de cotizare pentru ca angajatorul sa-mi plateasca concediu medical.M-am angajat in august,iar in ianuarie am avut ... (vezi toată discuția)