avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului ...

Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului în care mama copilului are autoritate parinteasca exclusiva, iar tatăl cere autoritate parinteasca în comun, este mama obligata sa ii dea tatălui copilului documentele medicale daca i le solicita și să meargă cu ea la doctor cu copilul? Poate pierde autoritatea exclusiva prin refuzul mamei de a a ii trimite documentele medicale și a merge la doctor?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:50, 28 Noiembrie 2022
Buna ziua

Daca mama are custodie exclusiva, nu este obligata sa documentele medicale.
Trebuie asteptata solutia instantei de a pronunta autoritatea comuna si apoi hotararea trebuie sa ramana definitiva.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parintii au obligatia de a vegheaa la crestreea copilului, inclusiv aspectele medicale fac parte din notiunea de exercitare in comun a autoritatii parintesti. Tatal are dreptul sa cunoasca aspectele legate de sanatatea copilului, Trebuie sa fie informat de catre mama, mai ales daca cere expres aceste detalii.

Refuzul mamei de a colabora cu tatal poate fi un aspect sanctionat de instanta de judecta in fata careia se desfasoara procesul de divort. Acum insa depinde si de tot ce este in dosar, caci daca tatal are un interes de conjunctura legat de judecarea dosarului e una, daca insa vorbim de un parinte implicat de-a lungul anilor e alta situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! Pe aceasta cale, am si eu o intrebare! Sunt divortat de 3 ani de zile! In urma divortului, cei doi copii rezultati in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)