avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele fiind platite pana acum dar din anumite incapacitati nu se mai pot achita ) se poate ajunge la o intelegere cu executorul sa se faca plata esalonat? Sau se indreapta direct catre imobil? Creditul este de nevoi personale, fara ipoteca. Cand a fost contractat salariul putea acoperi rata, insa anumite circumstante au facut cumva imposibila achitarea.
Se poate invoca faptul ca este o locuinţa de familie pe spaţiul minim de locuit ( practic este singura locuinta ).
Nu stiu exact procedurile, daca creanta se da catre firme specializate ( gen kruk ) sau direct catre BEJ (este in functie de suma?)
Eu imi doresc sa platesc , dar la o rata mai mica, pana se stinge creditul, insa banca nu doreste sa stea la discutii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:52, 28 Noiembrie 2022
Incercati o mediere cu ajutoul CSALB, poate obtineti coditii de creditare in avantajul dvs.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
magiccom, utilizator


magiccom a scris:

Incercati o mediere cu ajutoul CSALB, poate obtineti coditii de creditare in avantajul dvs.

Am incercat, banca tot nu a vrut..
Dar ce s-a întâmplat, nu mai lucrați, nu mai realizați venituri lunare`?

Pentru creanțele sub 10.000 lei nu se trece procedural și la executarea silită imobiliară, dacă executorul are din ce să vă rețină o rată lunară de 33% din venitul net.
Este reglementat în Codul de procedură civilă.

Dar pentru cine nu are nici un fel de venit lunar, și nu are din ce să-i rețină o rată lunară, se trece în această situație și la executarea silită imobiliară, indiferent de valoarea creanței.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
Dapix, utilizator


Dapix a scris:

Dar ce s-a întâmplat, nu mai lucrați, nu mai realizați venit lunar`?

Pentru creanțele sub 10.000 lei nu se trece procedural și la executarea silita imobiliara, daca executorul are din ce să vă rețină o rată lunara de 33% din venitul net.

Dar pentru cine nu are nici un fel de venit, și nu are din ce sa-i rețină o rată lunară, se trece în această situație și la executarea silită imobiliară.


Am avut o perioada de 6 luni in care nu am lucrat, perioada in care am reusit sa achit cu greu ratele. Insa acum m am angajat , pe un salariu mai mic fata de cel ce l aveam. S au adunat niste datorii si momentan sunt in imposibilitate de plata. Am doua luni restante. Venit incasez acum, insa momentan imi este putin greu sa ma redresez. Intrebam in cazul in care nu ma pot redresa, imi vor face poprire pe venit, sau se vor duce catre imobil? Mentionez ca nu este ipotecat
Nu are nici o relevanță că imobilul nu-i ipotecat, debitorul răspunde pentru datorie cu toate bunurile sale mobile și imobile.

Dar v-am explicat mai sus procedura, că dacă executorul are din ce să vă poprească lunar 33% din venit, pentru o creanță sub 10.000 lei, nu se trece la executarea imobiliară.

Ar putea trece și la executarea imobilului dacă creanța ar depăși 10.000 lei.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita banca sofyaamber sofyaamber Buna ziua, In cazul in care la aceasi banca exista doua credite pe numele aceleiasi persoane , unul de refinantare a unui alt credit (care a fost la alta ... (vezi toată discuția)
Un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o alta banca? dorica1979 dorica1979 am un credit cu garantie imobiliara la o banca dar mai am un credit la o alta banca unde am fost anuntata ca dosarul va fi dat spre executare silita. Ce pot ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)