avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o ...
Discuție deschisă în Executare silită

un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o alta banca?

am un credit cu garantie imobiliara la o banca dar mai am un credit la o alta banca unde am fost anuntata ca dosarul va fi dat spre executare silita. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: dorica1979 , utilizator 08:33, 12 Septembrie 2012
Incercati sa va achitati creditul sau sa ajungeti la o intelegere cu creditorul. Imobilul ipotecat poate fi executat si pentru o creanata negarantata. Diferenta este ca din pretul obtinut se vor indestula intai creditorii ipotecari iar apoi cei chirografari. Dar dvs. tot fara imobil ramaneti (si alte datorii).
Multumesc! Creditorul mi-a dat termen 5 zile sa achit creditul restant, ceea ce imi este imposibil, dupa care trimite dosarul la executor. Nu se poate face poprire pe salar?
Creditorul este in drept sa aleaga forma executarii silite. Binenteles ca o va alege pe cea care ii confera sansa recuperarii mai rapide si mai sigure a debitului si aceea va fi cea a executarii imobiliare.
Multumesc! Imobilul ipotecat este evaluat de banca la 48.000 euro. Creditul cu garantie imobiliara este de 70.000 euro(contract din 2007). Al doilea credit a fost de 8.000 de euro, am achitat un an ratele, dupa care datorita reducerilor salariale, nu am mai platit, pentru ca abia reuseam sa platesc rata la banca unde aveam ipoteca. Banca la care am creditul de 70.000 euro mi-a aprobat consecutiv 2 reduceri de cate 1 an a ratelor(la jumatate pana in martie 2013 dupa care rata revine la normal, adica dublu). Acum al doilea credit a ajuns(cu penalitati, dobanzi) la 10.000 euro!!! Dupa reducerile de salariu am fost la banca sa solicit o reesalonare, o diminuare a ratei; banca mi-a facut o simulare si ar fi aprobat o reducere de 10 euro mai putin decat rata initiala. Bineinteles ca nu ma ajuta acest lucru. Pe langa reducerile salariale s-au suspendat acordarea unor drepturi: prima de vacanta, premiu anual, orele suplimentare, premiile lunare, drepturile din contractul colectiv de munca, ceea ce a insemnat o reducere, fata de momentul acordarii creditelor, de peste 50%. Vreau sa platesc ratele dar efectiv nu am cum. Primesc notificari , telefoane, sms-uri si nu pot face nimic pentru ca singura sursa de venit este salariu. Am incercat sa vand imobilul cu un pret mai bun sa achit cele 2 credite dar... nu este nimeni interesat pentru ca este o casa veche, din chirpici. Am modernizat-o, am renovat-o partial, zona este rezidentiala in orasul in care locuiesc dar degeaba!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)