avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL (pentru licitatii auto)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL (pentru licitatii auto)

Buna ziua! Ma gandesc sa deschid un SRL (pentru licitatii auto), am tot cautat pe net informatii, insa am cateva intrebari si sper sa ma ajutati dvs inainte de a ma decide 100% daca se merita sa deschid firma si sa merg la un contabil pentru a ma ajuta la demararea procesului de infiintare. Eu sunt militar, asa ca firma va fi pe numele mamei mele, ea va fi asociat unic si totodata si administrator. Firma se va ocupa cu importul/exportul de autovehicule usoare sub 3,5t (cod CAEN 4511), firma va fi platitoare de TVA si o sa optez pentru plata TVA-ului lunar.
1. Sediul firmei va fi la adresa de domiciliu a mamei din buletin. Proprietarul in acte este tatal meu. Este o problema daca mama nu este pe actul de proprietate?
2. Vreau sa "colaborez" cu o contabila si anume sa imi faca actele cand voi importa si comercializa o masina (numarul de masini nu va fi unul mare, 5-6/an). Trebuie sa figureze ca si angajata a firmei si sa platesc la CAS si CASS pentru ea?
3. Pentru fiecare masina o sa platesc TVA-ul de 19%. Cat trebuie sa platesc impozit pe profit? 3% fiindca firma nu are angajati?
4. Tot vad pe internet legat de amenzi pentru lipsa casei de marcat. Banuiesc ca nu este nevoie in cazul meu, nu? Adica ii voi oferi clientului factura si toate actele necesare inmatricularii autovehicului, insa nu prea vad cum o sa-i scot bon fiscal pentru achizitia unei masini.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

firma comercializare piese auto, fara stoc nvp_playboy nvp_playboy Ma intereseaza sa deschid o firma de comercializare piese auto. M-am orientat spre asa ceva deoarece acum aprope totul se aduce pe comanda cu plata unui avans ... (vezi toată discuția)
Tva marfa cumparata din elvetia adi19762002 adi19762002 Buna ziua! As avea o intrebare la care nu m-am putut lamuri la finante deloc. Doresc sa cumpar 2 masini de aranjat gheata pe patinoare, din Elvetia. As fi ... (vezi toată discuția)
As dori sa înființez o firma (Întreprindere individuală) MeDaRa MeDaRa Buna ziua, As dori sa înființez o firma (Întreprindere Individuală) pentru a: -oferi spre închiriere aranjamente pentru nunta (ornamente florale, ... (vezi toată discuția)